La Vanguardia (Català)

Cop d’autoritat

L’Atlètic enfonsa el Bayer després d’un partit sense cap control

- CARLOS NOVO

A quatre dies de rebre al Barcelona a la Lliga l’Atlètic va donar un cop d’autoritat a Europa i va noquejar a Leverkusen el Bayer, que només va oferir resistènci­a en el segon temps, quan el partit va embogir i el quadre alemany va tenir moments en què va estar molt a prop de l’empat. L’Atlètic es va sobreposar a l’infortuni d’un gol en pròpia porta i va acabar amb una renda de dos gols que deixa molt encarrilad­a l’eliminatòr­ia.

La millor versió de l’Atlètic va arribar en un escenari on va patir de valent fa dues temporades, quan es va emportar un 1-0 en contra també als vuitens que el va portar a un partit dramàtic a casa que va derivar en altre 1-0 i una classifica­ció en els penals.

El Bayer va plantejar ahir un partit molt del seu estil, com en aquell temps. Va buscar unes transicion­s molt ràpides i va elaborar poc joc al mig del camp. L’Atlètic va viure molt còmode al primer temps perquè el va afavorir l’intercanvi de cops. Van ser 45 minuts de recital, en què Gabi va imposar la seva llei al mig del camp, immens per tallar i distribuir.

Si el Bayer no sabia què fer quan arribava a les proximitat­s de Moyà, cada vegada que l’Atlètic creuava la divisòria el perill feia emmudir l’estadi. Aviat va arribar el primer gol de l’Atlètic, cap al quart d’hora, obra de Saúl, un jugador bastant gris aquesta temporada però a qui la Champions fa brillar. L’il·licità va fer una rosca deliciosa que va entrar per l’escaire de Leno. Ja abans havia pogut marcar l’Atlètic en un esbojarrat refús de Wendell, que va estavellar la pilota al seu travesser.

El gol de Saúl va afectar el sistema nerviós del Bayer, que a partir de llavors va ser un feix de nervis. Presa fàcil per a Gameiro i Griezmann, que van impartir tot un curs de desmarcatg­es. Una gran cavalcada de Gameiro va acabar amb una passada de gol a Griezamnn, que va etzibar un cacau a la xarxa.

L’estrella de l’Atlètic encara va tenir un mà a mà amb Leno abans del descans que hauria pogut ser el 0-3, però aquesta vegada va estavellar la pilota en el porter.

La segona part va començar amb bones notícies per al Bayer.

Gameiro va ser un malson per al Bayer i va marcar de penal després de fallar el de la Copa contra el Barça

Amb el seu gol, el número tretze, Griezmann supera d’un Luis com a màxim golejador del club a Europa

Va trigar dos minuts a escurçar distàncies en la seva millor jugada, una passada de Kampl a la banda perquè Henrich fes una bona centrada i Bellarabi superés Moyà amb un toc suau.

L’Atlètic va semblar que superava aviat el contratemp­s amb un gol de Gameiro de penal. Però a partir de llavors tot es va descontrol­ar. El Bayer va tornar a marcar en un mal refús de Moyà que va rebotar en Savic i es va introduir a la porteria. Amb el 2-3 el Bayer es va encoratjar. Va atacar amb fermesa per totes bandes i a l’Atlètic se li van veure totes les costures. Fins i tot dues vegades, una Savic i una altra Filipe Luís, van treure pilotes sobre la línia que es cantaven com a gol. L’empat semblava inevitable.

Simeone va reaccionar traient Thomas per estroncar la sagnia del mig de camp i va posar nous recursos a dalt amb Torres i Correa. La jugada li va sortir de pel·lícula, perquè Torres la va encertar amb un cop de cap després d’una centrada molt bona de Vrsaljko. Aleshores sí que es va morir el Bayer, enfonsat de veure com les seves esperances de 3-3 passaven a ser un 2-4.

Correa encara va tenir una última ocasió per ampliar l’avantatge, però es va emborratxa­r de pilota i Leno va aconseguir evitar un càstig encara més gran.

?? PATRIK STOLLARZ / AFP ?? Saúl va aconseguir obrir el marcador amb aquest xut que va superar Leno
PATRIK STOLLARZ / AFP Saúl va aconseguir obrir el marcador amb aquest xut que va superar Leno