La Vanguardia (Català)

L’Argentina i Espanya recuperen la relació.

Pastor garanteix al país llatinoame­ricà que el Govern serà el seu valedor a la UE

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

El president Mauricio Macri va començar ahir una visita a Madrid després d’anys de fredor per part de Cristina Fernández de Kirchner. A la foto, la reina Letícia i la dona de Macri, Juliana Awada.

El president argentí, Mauricio Macri, va convidar Espanya –tant el Govern com les institucio­ns espanyoles i les empreses– a participar “en el canvi històric” que viu el seu país des que ell va arribar al poder, fa una mica més d’un any. Mauricio Macri va començar el seu viatge oficial a Espanya.

Després de ser rebut amb la seva dona pels reis Felip i Letícia al Palau Reial, Macri es va desplaçar al Congrés dels Diputats, on l’esperaven els presidents del Congrés i el Senat, així com el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, amb qui avui dinarà al palau de la Moncloa. I, com que és el president d’un país de parla hispana, va pronunciar un discurs a l’hemicicle –sense l’ajuda de cap text escrit– en què va parlar d’“aliança estratègic­a” entre Espanya i una Argentina que ha obert “una etapa d’estabilita­t macroeconò­mica” i en què té com a principals objectius erradicar la pobresa i combatre el narcotràfi­c. La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va garantir a l’Argentina que Espanya serà el seu valedor “decidit i ben disposat per a les relacions amb la Unió Europea”.

Abans, Macri va rebre de mans d’Ana Pastor i Pío García-Escudero les medalles del Congrés i el Senat, que també lluïen els portaveus dels grups parlamenta­ris, menys Irene Montero, la nova portaveu de Podem, sense medalla i amb una samarreta blanca en què es demanava la llibertat per a una activista indígena. Els diputats de Podem i els d’ERC van ser presents a l’hemicicle però no van aplaudir el seu discurs.

El president argentí protagonit­zarà avui una roda de premsa conjunta amb Mariano Rajoy

 ?? FRANCISCO SECO / AP ??
FRANCISCO SECO / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain