La Vanguardia (Català)

La primera filla

- Màrius Carol DIRECTOR

Ala Casa Blanca, Melania, la primera dama, es deixa veure molt poc, perquè passa bona part del temps a la residència de Nova York, on estudia el seu fill, Barron. Les seves funcions les exerceix Ivanka, la primogènit­a del president, a qui es comença a conèixer al despatx oval com la primera filla. Casada amb l’empresari Jared Kushner, assessor presidenci­al, constituei­xen no només una parella, sinó tot un equip. Donald Trump acaba de decidir que Ivanka disposi d’una oficina a l’ala oest de la Casa Blanca, allà on hi ha el poder i on s’escriu la història. Tant ella com el seu marit tenen accés a informació classifica­da, a més de gaudir de telèfon oficial. No està contractad­a oficialmen­t, ni la seva feina tindrà un títol específic. Però això tant se val. Ivanka emergeix com l’ombra del president, com la veu que li parla a cau d’orella, el braç a què s’agafa en els sopars. Aconseguir aquesta posició no ha estat fàcil, ja que els advocats de l’Estat han hagut de treballar dur per esquivar les lleis federals antinepoti­sme. Al final, han decidit que el president té una autoritat especial per dissenyar el seu equip.

Fa anys, quan treballava com a model, a Ivanka la van voler comparar amb Paris Hilton. Però no és exactament una nena rica malcriada, encara que comparteix­in el fet de no haver tingut infantesa. Fascinada per la figura paterna, ha estat sempre la seva fan número u. Trump sent igualment debilitat per ella, així que ha acabat ocupant la vicepresid­ència del seu imperi immobiliar­i, a més de posar en marxa una línia de joies o la seva pròpia marca de roba. No és estrany que hagi tret el cap en portades tan dispars com

Elle o Forbes. L’únic problema és que no deu ser fàcil estar alhora en política i en negocis. Trump va arribar a atacar en un tuit els magatzems Nordstrom per deixar de vendre la marca de roba d’Ivanka. És el que té convertir la Casa Blanca en una empresa familiar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain