La Vanguardia (Català)

Lideratge accidental

- ESPORTS

El Movistar guanya la temuda contrarell­otge per equips de la Volta, però una penalitzac­ió de tres minuts a José Joaquín Rojas col·loca primer de la general Alejandro Valverde, que serà objectiu avui, a la Molina, dels atacs de Chris Froome i Alberto Contador.

Cop de teatre al desenllaç de la segona etapa de la Volta, la temuda contrarell­otge per equips. El millor va ser el Movistar, amb unes rendes interessan­ts de cara a la muntanya. Però no tot li va sortir de cara a l’equip d’Unzue perquè van voler arribar tots vuit de manera compacta i això li va acabar suposant una sanció a José Joaquín Rojas, que fins i tot va passar pel podi com a nou líder de la cursa abans de rebre una penalitzac­ió de tres minuts. El nou líder de la Volta és, doncs, Alejandro Valverde, que avui, a La Molina, serà l’objectiu de tots els atacs, especialme­nt dels líders com Chris Froome o Alberto Contador, que ahir van perdre pistonada.

El Movistar va marcar el millor temps, tot i que amb un final emocionant perquè li calia superar el cronòmetre del BMC i ho va fer pels pèls, per només 2 segons. Una nimietat després de 41,3 quilòmetre­s de lluita coordinada.

Rojas, que dilluns havia fet el millor lloc de l’etapa del Movistar, esdevenia així el nou líder. Fins que la reclamació de dos equips (BMC i Trek) va fer revisar les imatges de l’etapa als àrbitres de la cursa. Per sort en el ciclisme no hi ha resistènci­a a revisar un vídeo. I l’italià Ernesto Maggioni, president del jurat tècnic de la Volta, va aplicar el reglament. Rojas, que va passar uns últims quilòmetre­s molt justet de forces, va empènyer tres vegades un company, per forçar-lo a situar-se davant seu i no perdre roda. Sabia que si resistia era el líder i l’ambició el va perdre. Tres minuts de càstig per a Rojas, un per cada empenta. Dos minuts per a Andrey Amador (empès dues vegades) i un per a Oliveira, que va rebre la tercera acció punible.

Valverde, de fet, ja quedava com a líder virtual i amb la sanció al seu company ho serà a tots els efectes, amb el mallot blanc-iverd. “Serà una etapa molt exigent, sobre tot si hi ha pluja. Sembla que ens en salvarem, però...”, valorava Valverde abans fins i tot de saber el canvi de líder. Ell mateix també es mostrava molt satisfet per l’exhibició d’ahir de l’equip: “Havíem preparat molt bé l’etapa, fins a cinc vegades havíem revisat el recorregut. Calia fer-ho així perquè era una cronometra­da molt tècnica i en aquests casos es vital preparar-ho tot abans”. En la nova general de la Volta Valverde ha agafat 46 segons a Froome i 1 m 15 s a Contador. Altres gallets, com Bardet, ja han perdut 2 m 15 s. Són diferèncie­s notables que poden pesar molt. En primer lloc, a La Molina: “L’Alberto [Contador] atacarà, segur, però amb les sensacions que tinc un minut no me l’agafen”, avisava Valverde.

 ?? JOSEP LAGO / AFP ?? El Movistar va dominar la contrarell­otge de Banyoles
JOSEP LAGO / AFP El Movistar va dominar la contrarell­otge de Banyoles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain