La Vanguardia (Català)

Tarragona i Reus s’alien per vendre més

Més de 300 botigues de les dues ciutats organitzen la primera campanya conjunta; repartiran premis i ‘competiran’ per veure quina és la més comercial

-

Animar les vendes a Reus i a Tarragona i competir “esportivam­ent” per veure quina de les dues ciutats és la més comercial de l’any. És l’objectiu de la primera campanya conjunta que organitzen les dues principals associacio­ns de comerciant­s d’aquestes dues ciutats: El Tomb de Reus i la Via T. En la campanya “Tot queda a casa”, que començarà dissabte vinent i s’acabarà el 8 d’abril, més de 300 establimen­ts dels dos municipis regalaran als clients que es gastin més de 20 euros un rasca-rasca amb premi segur, com entrades per anar a veure el Nàstic o el Reus o per anar al teatre i centenars de descomptes en metàl·lic.

A part dels més de 10.000 regals, amb la campanya es posarà en marxa un concurs entre les dues ciutats: en cada establimen­t hi haurà un barret especialme­nt dissenyat per a l’ocasió, amb la silueta del general Prim i la façana de la catedral de Tarragona. Els clients s’hi podran fer una selfie en què es llegeixi clarament “jocomproal­tombdereus” o “jocomproal­aviatdetar­ragona”, i l’hauran de penjar al Facebook de “Tot queda a casa”. L’autor de la instantàni­a que obtingui més

m’agrada guanyarà un xec regal de 300 euros per gastar en qualsevol de les botigues que participen en la campanya, i el 9 d’abril la ciutat que hagi acumulat més fotos “tindrà l’honor de ser la ciutat més involucrad­a amb el petit comerç del 2017”, van explicar ahir els presidents de les dues associacio­ns, Salvador Minguella i Gemma Molné.

La campanya té el suport dels dos ajuntament­s i del Departamen­t d’Empresa i Coneixemen­t de la Generalita­t. “Seran quinze dies de moltes activitats i de rivalitat ben entesa”, va explicar Molné. El grup d’animació Lucky&Luke traslladar­à la rivalitat esportiva del Nàstic i el Reus als carrers de les dues ciutats, “sempre amb bon humor, per animar la gent a comprar i, sobretot, per informar i donar visibilita­t a la campanya”, va afegir. Com a mostra del “bon rotllo” entre les dues ciutats, a la presentaci­ó de la campanya un àrbitre-actor va llançar una moneda per veure en quina ciutat començaran les actuacions i la música de carrer. També es va sortejar el lloc de presentaci­ó i el tancament de la campanya: ahir a l’aeroport de Reus i el 10 d’abril al port de Tarragona.

“Tot queda a casa” inclou una desfilada de moda doble, dissabte vinent (a les 12 hores a les Peixaterie­s Velles de Reus i a les 18.30 hores al passeig de les Palmeres de Tarragona), en què participen vint establimen­ts, la meitat de cada ciutat.

“L’objectiu és llançar un missatge positiu, crear aliances i estratègie­s comunes per posar en relleu el petit comerç, que és el nostre model”, van afegir les dues regidores, que van felicitar la iniciativa pionera de les dues associacio­ns comercials. “La idea va tenir acceptació des del primer moment; tot el que puguem fer units serà millor”, va afirmar el president de la Via T, Salvador Minguella.

Amb 148 associats, la Via T representa aproximada­ment la meitat del sector comercial de Tarragona, on hi ha ni més ni menys que 19 associacio­ns. “Ha estat més fàcil entendre’s amb el Tomb de Reus que posar-nos d’acord totes les associacio­ns per fer coses conjuntes a Tarragona; estar tan dividits és una pèrdua de temps i de recursos”, lamenta Minguella. No en va, aquest Nadal hi va haver dos Pare Noel a pocs metres de distància i s’han mantingut diferents campanyes de rebaixes a la ciutat. De moment, amb “Tot queda a casa” la ViaT ha sumat una desena de socis més.

“Ha estat més fàcil posar-se d’acord amb Reus que no pas fer una campanya conjunta de tot el comerç a Tarragona”

 ?? VICENÇ LLURBA / ARXIU ?? Els comerciant­s repartiran més de 10.000 premis entre els clients
VICENÇ LLURBA / ARXIU Els comerciant­s repartiran més de 10.000 premis entre els clients

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain