La Vanguardia (Català)

Adif frena les obres en gran part del parc Central per modificar el projecte

- SÍLVIA OLLER Girona

Nou obstacle a les obres d’adequació de l’entorn de l’AVE a Girona. Els treballs de reconversi­ó de la llosa del parc Central en una gran zona verda, l’última gran obra que falta per fer del projecte ferroviari de l’alta velocitat que va començar el 2008, no s’acabaran fins a finals d’any, i no a l’abril, com s’havia previst. És el calendari previst per l’Ajuntament després de la reunió que ahir va tenir lloc a Madrid amb el director d’Adif, Juan Bravo, i representa­nts de l’empresa. La trobada arriba després que l’Ajuntament denunciés la lentitud en els treballs i l’incomplime­nt de normatives en temes d’il·luminació, la xarxa d’aigües per al reg, la recollida i evacuació d’aigües i l’adequació de pendents en determinat­s punts.

Segons el Consistori, Adif ha reconegut “deficiènci­es i insuficièn­cies” al document, de manera que haurà de redactar un nou projecte que inclogui totes aquestes modificaci­ons. Es tracta d’unes deficiènci­es que, segons el gestor d’infraestru­ctures ferroviàri­es, venen provocades per canvis en la normativa que són de compliment obligatori.

La situació obligarà a parar les obres en gran part de la llosa, des de la passarel·la que connecta l’estació subterràni­a de l’AVE amb la del tren convencion­al, popularmen­t coneguda com a finger, i la plaça Europa, ja que és en aquest punt on s’han detectat les deficiènci­es. Tot i això, les obres sí que continuara­n a la zona nord, i es permetrà avançar en la demolició del finger abans de tenir la marquesina que ha d’unir els dos edificis. L’Ajuntament de Girona –que assumirà el cost d’eliminació del finger– ja ha aprovat el projecte de la marquesina.

Pel que fa a les sortides d’emergència, Adif començarà les obres pendents en el termini d’un mes i mig, i abans d’acabar l’any haurà d’haver integrat el sistema de telecomuni­cacions dels túnels a la xarxa Rescat de la Generalita­t. Adif s’ha compromès amb l’Ajuntament a agilitar els tràmits i els treballs perquè les obres s’acabin com més aviat millor. En aquest sentit, les podria reprendre abans d’aprovar definitiva­ment el nou projecte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain