La Vanguardia (Català)

Imminent escissió al grup municipal demòcrata

El regidor Gerard Ardanuy sotmet a votació si la facció que representa ha de deixar de formar part de l’antiga CiU

-

El grup municipal de l’antiga Convergènc­ia i Unió té molts números de perdre un dels seus regidors les pròximes setmanes. Gerard Ardanuy, representa­nt de la formació Demòcrates de Barcelona, s’ha desmarcat de la coalició rebatejada fa unes quantes setmanes amb el nom de grup municipal demòcrata, que inclou vuit regidors del PDECat, una d’Unió i un altre de Demòcrates de Catalunya.

Aquest últim, Ardanuy, representa els exmembres d’Unió independen­tistes. El que va ser regidor del districte de l’Eixample durant el govern de Xavier Trias ja va mostrar el seu malestar al plenari del mes de febrer, quan es va formalitza­r el canvi de nom de CiU a grup municipal demòcrata. El regidor díscol s’hi va manifestar en contra i va remarcar que eren una coalició de diverses sigles polítiques.

Ara sotmet a votació dels afiliats si s’han d’escindir i tenir un grup propi. Els 571 voluntaris donats d’alta a Demòcrates de Barcelona podran votar en una consulta a través d’internet fins divendres a les onze del matí. Una hora després de tancar les urnes virtuals, la formació farà públic el resultat de la votació.

La pregunta en qüestió plantejada als simpatitza­nts democristi­ans independen­tistes és si estan d’acord a separar-se del PDECat i “iniciar un projecte propi al Consistori”. Si el resultat és favorable, Ardanuy deixarà d’estar entre els deu regidors del grup municipal demòcrata i passarà a ser regidor no adscrit a cap grup.

A més a més, la formació pregunta a la militància si està a favor de convocar unes primàries obertes d’aquí uns quants mesos per escollir “una candidatur­a que permeti construir un lideratge de ciutat alternatiu a l’actual”. Malgrat que des de la formació no volen apuntar noms –diuen que d’això ja se’n parlarà quan arribi el moment–, l’entorn del partit apunta que l’exalcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, seria un dels possibles candidats disposats a liderar el partit a la capital catalana.

En una missiva enviada als simpatitza­nts, Demòcrates de Barcelona valoren que “en la realitat del grup municipal de CiU no s’han trobat prou punts en comú per plantejar un camí conjunt” i recorden que en altres municipis catalans col·laboren amb altres formacions polítiques, una referència a ERC, amb qui no tenen acords de coalició però sí que han organitzat actes de manera conjunta. “Des de la no supeditaci­ó a cap força política i la plena independèn­cia del projecte no podrem formular una resposta transversa­l”, defensen al comunicat enviat ahir al matí mentre Ardanuy era en una comissió de l’Ajuntament. Tot i que el tenien assegut al costat, els regidors es van assabentar de les intencions del seu company a través d’un correu electrònic.

Ardanuy passarà a ser regidor no adscrit si els afiliats aposten per tenir grup propi a l’Ajuntament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain