La Vanguardia (Català)

Crítiques al pla de Madeira de posar a l’aeroport el nom de Cristiano Ronaldo

-

Alguns grups de ciutadans demanen que es revoqui la decisió del president regional

Tot està previst a l’arxipèlag de Madeira perquè, el proper dia 29 d’aquest mes, l’aeroport de la seva capital, Funchal, sigui batejat amb el nom de Cristiano Ronaldo. Això si la iniciativa no s’acaba torçant. Aquests últims dies han crescut les crítiques per aquesta decisió, presa pel president del Govern regional de Madeira, Miguel Albuquerqu­e. Les invectives arriben tant de l’àmbit polític com des de diverses entitats cíviques, que han organitzat una protesta a través de les xarxes socials.

La idea de l’Executiu regional és retre homenatge al futbolista portuguès, que va néixer precisamen­t al modest barri de Santo António de Funchal. A més, l’acord passa per una associació amb la marca de CR7. El davanter, sense anar més lluny, utilitza aquestes sigles per promociona­r CR7 Underwear, de roba interior, que va llançar juntament amb una companyia danesa el 2013. De fet, el dia 14 va fer públic que treia la nova col·lecció de calçotets i samarretes interiors. L’acord assolit amb el Govern de Madeira sembla que reprodueix la mateixa relació que el crac del Madrid té amb la cadena Pestana per aixecar l’Hotel CR7 a la capital.

Ronaldo està fet tot un home de negocis, des de la inauguraci­ó d’hotels fins a roba, mantes de luxe que arriben a preus de fins a 118 euros... Res no es queda enrere per al futbolista. Ara només falta que un aeroport porti el seu nom.

Segons alguns mitjans portugueso­s, al president Albuquerqu­e li retreuen que no hagi consultat el canvi de nom amb l’Executiu central del país. A això s’hi afegeixen les veus crítiques procedents de moviments socials que creuen que el nom del futbolista és massa present a Madeira. Aquests col·lectius han demanat la revocació parlamentà­ria de la decisió, han reunit milers de firmes i fan soroll a les xarxes perquè el canvi de nom de l’aeroport no es dugui a terme.

Segons el Govern regional, vincular l’aeròdrom al jugador donarà més projecció internacio­nal a Madeira, que enguany espera un augment de turistes (un 1,5% més) i també de la despesa mitjana per visitant. Les illes Madeira s’han convertit, després de Lisboa i l’Algarve, en la tercera destinació més rellevant de Portugal: al gener van comptar 454.000 pernoctaci­ons.

 ?? ARMANDO FRANCA / AP ?? El futbolista portuguès a Estoril abans-d’ahir
ARMANDO FRANCA / AP El futbolista portuguès a Estoril abans-d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain