La Vanguardia (Català)

Apple renova l’iPad amb una versió més barata

L’iPhone 7 i el 7 Plus surten en vermell per a la lluita antisida

- FRANCESC BRACERO Barcelona

Dia de posada a punt per a Apple amb algunes actualitza­cions menors que no han requerit una presentaci­ó, però que renoven la cartera de la marca en espera de novetats més importants els mesos que vindran. L’iPad normal, el de 9,7 polzades de pantalla, s’actualitza. Deixa de dir-se Air i adquireix, a diferència de les versions Pro, un preu molt competitiu amb unes prestacion­s més que suficients per a l’usuari mitjà.

Sis anys després del llançament del primer iPad, la tauleta que va canviar la manera d’entendre aquest tipus de dispositiu­s combinarà un preu assequible, a partir de 399 euros (32 GB wifi), amb la potència del processado­r A9, el mateix que porta l’iPhone 6S i l’iPad Pro (en aquest cas, en una versió millorada en l’aspecte de gràfics).

Amb aquest moviment, la companyia de la poma millora el seu model d’entrada en l’univers de les tauletes Apple, que reemplaça la versió més barata de l’iPad Mini 2.

El nou iPad manté les 10 hores de bateria de models anteriors i afegeix el sensor d’empremtes Touch ID, a més d’una càmera de 8 megapíxels i una pantalla Retina de 3,1 milions de píxels i un pes de 469 grams. Estarà disponible per a comandes a partir del 24 de març i arribarà a Espanya durant el mes d’abril.

La firma california­na va fer especial èmfasi durant el llançament de la nova tauleta en el fet que pot accedir a més d’un milió d’aplicacion­s fetes específica­ment per a aquest dispositiu. L’abundància d’apps pensades per a tauleta és un dels seus principals punts forts davant la considerab­le competènci­a dels models que utilitzen Android.

Enmig d’un constant degotall d’informacio­ns a la premsa nordameric­ana sobre les futures caracterís­tiques de l’iPhone 8, que serà l’edició del desè aniversari del mòbil d’Apple, la companyia va anunciar ahir la sortida d’un model especial en vermell, l’edició (RED). Es tracta dels mateixos models d’iPhone 7 i 7 Plus que són al mercat des del setembre passat, però la diferència, a part del color, és que el cent per cent de la recaptació es destinarà als malalts de sida de l’Àfrica subsaharia­na mitjançant el Fons Mundial de Lluita contra la Sida. Ahir Apple va assegurar que la iniciativa (RED) ha recaptat des del 2006 465 milions de dòlars (430 milions d’euros), 130 milions (120 milions d’euros) dels quals han estat aportats per vendes de productes de la seva marca.

A més d’aquests llançament­s, Apple va anunciar que a partir de l’abril estarà disponible una aplicació pròpia anomenada Clips que servirà per fer vídeos i fotografie­s creatius. La nova app, gratuïta, permet afegir títols animats i superposat­s només amb la veu, a mesura que l’usuari parla. També afegeix subtítols automàtics a la pantalla.

 ??  ?? El nou iPhone 7 Plus en versió (RED) i l’iPad renovat de 9,7 polzades
El nou iPhone 7 Plus en versió (RED) i l’iPad renovat de 9,7 polzades
 ?? APPLE ??
APPLE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain