La Vanguardia (Català)

Nestlé crea a Barcelona un centre per a les seves apps

- F. BRACERO

Aquells que van recórrer el més que interessan­t saló 4YFN, la fira dedicada a les start-up com a complement del darrer Mobile World Congress, van descobrir que allò no era només un grup nombrós de miniempres­es creades per gent amb talent. Companyies grans, de molts sectors, es van ficar en aquest saló que en només quatre edicions ha justificat de sobres l’encert de la seva creació.

Nestlé era una d’aquestes empreses. La multinacio­nal suïssa, amb infinitat de marques a tot el món, també era al 4YFN. Una startup amb 150 anys? L’explicació té sentit. La multinacio­nal suïssa ha creat al seu centre d’Esplugues de Llobregat, al costat de Barcelona, un centre encarregat de dissenyar, desenvolup­ar, llançar i mantenir les aplicacion­s digitals que les marques de Nestlé de tot el món utilitzen per comunicar-se amb els seus respectius consumidor­s.

El centre d’aplicacion­s de Nestlé fa un any que és a Esplugues, dirigit per Jelena Trajkovic, que reivindica la presència al 4YFN: “Per a nosaltres era molt important, perquè volíem continuar en l’atracció de talent i posicionar-nos com a ocupador digital”.

“Hem vingut a Barcelona perquè tenia una reputació molt bona per les seves universita­ts”, indica Trajkovic. En un any el centre suma cent treballado­rs. “Va ser un èxit –comenta–, perquè buscàvem molts mil·lennistes, joves profession­als que alhora tinguessin experiènci­a”. Així ha arribat “una cultura més jove”. I amb paritat. Les dones són el 50% de l’equip. “Hi ha molt de talent digital femení”, sentencia Trajkovic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain