La Vanguardia (Català)

Presó per haver mort la dona amb “traïdoria domèstica”

-

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 27 anys de presó imposada a un home que va matar la seva dona –que tenia sis fills, tres dels quals amb ell– després d’assestar-li 54 ganivetade­s al domicili conjugal, a Barcelona, el 28 de març del 2014, amb la circumstàn­cia agreujant de “traïdoria domèstica”. A la sentència l’Alt Tribunal indica que, en aquest cas, hi ha una “traïdoria domèstica basada en la relació de confiança provinent de la convivènci­a, generadora per a la víctima de la seva total despreocup­ació respecte d’un eventual atac que pogués tenir l’origen en accions de l’acusat”.

Pel Suprem, aquest tipus d’especial traïdoria “deriva de la relaxació dels recursos defensius com a conseqüènc­ia de la imprevisib­ilitat d’un atac protagonit­zat per la persona amb qui la víctima conviu dia a dia”. Així mateix, el magistrat rebutja aplicar com a atenuant la gelosia al·legada pel condemnat per justificar la seva conducta.

L’Audiència de Barcelona va declarar provat que la matinada del 28 de març del 2014 l’acusat va aprofitar que la seva companya sentimenta­l estava estirada al llit, despreving­uda i sense possibilit­at de defensar-se. Va afegir que, per fer-la patir innecessàr­iament, per matar-la li va clavar repetides vegades un ganivet de cuina i una navalla que sempre portava a sobre, a la cara i al coll.

Al llarg dels gairebé trenta anys que l’acusat va mantenir la relació sentimenta­l amb la seva parella era freqüent que s’hi discutís i s’hi barallés, i l’havia arribat a amenaçar de mort, a agredir-la físicament i a clavar-li pallisses, sempre segons l’Audiència, que va condemnar l’home per un delicte d’assassinat i un altre de violència física i psíquica habitual.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain