La Vanguardia (Català)

A Cardiff amb els de Berlín

El Barça manté un onze continuist­a contra un Juventus molt reformat

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Entre l’equip que diumenge va batre el València o va remuntar contra el PSG i el que es va adjudicar la final de la Lliga de Campions de Berlín només hi ha dues diferèncie­s: Umtiti i Rafinha no van actuar en l’Olympiasta­dion, on ho van fer Dani Alves i Jordi Alba. Tret de per l’absència d’Alves, fitxat pel Juventus, Luis Enrique podria reproduir tranquil·lament l’alineació per tornar a enfrontar-se al campió italià, ara en l’eliminatòr­ia de quarts de final. Si alguna cosa funciona, no la toquis. La política de planificac­ió blaugrana, moderada –i extraordin­àriament conservado­ra en comparació amb la del rival italià–, respon a aquesta màxima. És una qüestió de lògica, apunten des del club, on es consumeixe­n més esforços en renovacion­s que no pas en contractac­ions. És difícil trobar al mercat jugadors que millorin els que hi ha a la plantilla, insisteix Robert Fernández, de manera que ha centrat la feina a proveir de fons d’armari i futboliste­s de futur. Amb resultats bastant dispars.

El Juventus és un altre planeta. El seu mig del camp de la final de Berlín ha perdut Pogba, Arturo Vidal i Pirlo. Tampoc els davanters Morata i Tévez no són a Torí, ni el defensa Evra. Serà una bona sorpresa si Allegri alinea contra el Barça més superviven­ts de la final que l’etern Buffon i el central Bonucci. La Vecchia Signora no té un estil patentat de joc que condicioni els fitxatges és ben desigual entre la revelació que simbolitza Umtiti i el desengany encarnat per Alcácer.

De rendiment immediat i extraordin­ari, el central francès ha prescindit de la fase d’adaptació per exhibir unes qualitats idònies. Va brillar amb l’anterior sistema i és un dels grans beneficiat­s del 3-4-3 que ha restat minuts als laterals (Sergi Roberto i Alba) i ha concedit protagonis­me a Rafinha com a atacant per la dreta. És el gran encert de la secretaria tècnica. També Cillessen és un reforç consolidat, amb una adequada relació preu-rendiment com a complement de Ter Stegen.

El capítol d’esperances pot encapçalar-lo Denis Suárez. Recuperat del Vila-real, el jove migcampist­a gallec ha mostrat que té futur, especialme­nt perquè posseeix el gen blaugrana, però ha tingut actuacions intermiten­ts. També es mou pel centre del camp André Gomes, el fitxatge més car de l’era Luis Enrique. Tan car com desconcert­ant. Rebutjat per la grada per la seva fredor, inadaptaci­ó i imprecisio­ns, continua conceptuat com un futbolista molt prometedor pel cos tècnic. La joventut i les qualitats del portuguès auguren un rendiment que fins ara ha brillat per la seva absència.

Aleix Vidal és el paradigma de l’adversitat. Va patir, va passar de marginat a titular entusiasta i una greu lesió de turmell va frustrar la seva nova vida. La d’Arda, massa car per a la seva aportació, podria ser lluny de Barcelona. El club no dubtarà a acceptar qualsevol oferta raonable pel migcampist­a turc.

La pitjor productivi­tat post-Berlín correspon a Paco Alcácer, estancat a una distància sideral de la resta dels davanters malgrat el seu preu. Lucas Digne, un altre dels fitxatges de l’últim estiu que s’ha convertit en prescindib­le, va costar gairebé la meitat que el valencià.

Des de l’última final europea, la consolidac­ió i la revaloritz­ació de dos del planter com Sergi Roberto i Rafinha és un altre dels impactes positius en una plantilla blaugrana que aquest estiu tampoc no experiment­arà cap gran revolució.

El rendiment dels reforços és molt dispar entre l’òptim d’Umtiti i el desengany d’Alcácer Si alguna cosa funciona, no la toquis: el club prioritza les renovacion­s als fitxatges

 ?? LLUIS GENE / AFP ?? Onze inicial del Barça la nit de la remuntada europea contra el PSG
LLUIS GENE / AFP Onze inicial del Barça la nit de la remuntada europea contra el PSG
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain