La Vanguardia (Català)

L’Atlètic creix i creix

El club ja no es pot permetre no jugar la Champions si vol mantenir el seu nivell

- CARLOS NOVO

La imminència del trasllat a La Peineta ha reactivat l’Atlètic, que en la cinquena temporada de Simeone al capdavant del club anava pel camí de ser la pitjor de totes. Tot i això, les últimes setmanes el club matalasser ha entrat en una dinàmica molt positiva. L’equip s’ha classifica­t per als quarts de final de la Champions, on el sorteig li ha ofert el rival que volia tothom: el Leicester. A la Lliga, amb la seva victòria diumenge contra el Sevilla, ha reduït a dos punts el desavantat­ge respecte al quadre sevillà, que fa encara no un mes tenia nou punts més i que ara sembla en franc declivi.

És com si les paraules de Miguel Gil Marín, el màxim accionista del club i conseller delegat, haguessin aconseguit l’efecte desitjat. Fa dues setmanes, quan l’Atlètic va arribar a la barrera psicològic­a dels 100.000 socis, Gil Marín va tenir una trobada amb els mitjans de comunicaci­ó i va advertir: “L’Atlètic es troba en un moment crucial a causa del trasllat a l’estiu al Wanda Metropolit­ano. Fa uns quants anys jugar la Champions ens suposava simplement una bonificaci­ó per equilibrar els comptes; ara mateix, és un fet obligatori si volem continuar instal·lats entre els grans. De fet, fins que el club no disposi d’un pressupost de 400 milions d’euros a l’any no podrà permetre’s el luxe d’estar un any sense jugar la Champions”.

El pressupost del club matalasser aquesta temporada arriba als 230 milions. La frase de Gil Marín reflecteix fins a quin punt ha crescut un club que per a la consultora Deloitte és el número quinze del món quant a ingressos però que per a la UEFA és el quart per mèrits esportius

RÈCORD DE SOCIS El club ja té 100.000 socis i més de 46.000 abonats al nou Wanda Metropolit­ano

dels darrers anys, amb dues presències en tres de les últimes finals de la Champions.

La bona marxa esportiva es pot constatar també en com els aficionats han reaccionat al canvi d’estadi, un tema sempre complex. Malgrat que les primeres enquestes entre els socis reflectien resistènci­a al trasllat, la realitat ha demostrat que el club l’ha encertat prenent la mesura. Avui dia 46.000 socis ja han comprat l’abonament per a la pròxima temporada al Wanda Metropolit­ano, que tindrà un aforament de 70.000 localitats. El Calderón té 48.000 abonats per a un aforament de 54.000 places. El ritme de venda d’abonaments és a cent diaris, de manera que les pròximes setmanes el club batrà el seu rècord d’abonats.

La sensació a l’oficines del club matalasser és que, si clou la temporada amb un nou èxit –o sigui, arribar una altra vegada a la final de la Champions–, el nou estadi quedarà petit ja en la seva estrena.

El 13 de març l’Atlètic va fer públic el seu acord amb l’Ajuntament pel qual comprava la propietat del nou estadi per 30,4 milions. El Consistori hi va accedir així que el club es va comprometr­e al seu torn a assumir les obres d’urbanitzac­ió dels accessos a l’estadi per valor de 29,8 milions d’euros i la construcci­ó de les més de 4.000 places d’aparcament.

L’Atlètic de Madrid te la intenció d’acomiadar el Calderón amb un partit benèfic en què jugaran els seus veterans el 28 de maig. Per això és important acabar tercers a la Lliga perquè, en cas de fer-ho quarts, hauran de jugar la ronda prèvia de la Champions a l’agost i haurien de tornar a recórrer al Calderón perquè el Wanda Metropolit­ano se l’espera per a començamen­ts de setembre. El club demanarà a la Federació Espanyola de jugar els seus dos primers partits de Lliga com a visitant.

 ?? DANI DUCH ?? Estat de les obres del futur Wanda Metropolit­ano en una imatge d’ahir
DANI DUCH Estat de les obres del futur Wanda Metropolit­ano en una imatge d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain