La Vanguardia (Català)

El PSOE insta Sánchez per burofax a tancar el seu sistema de finançamen­t

- Madrid

Si Pedro Sánchez vol plantar cara a la gestora del PSOE, i manté obert el seu sistema de finançamen­t recaptant fons a cabassos –ahir ja comptabili­tzava més de 87.000 euros–, la seva adversària per a les primàries, Susana Díaz, està disposada a “aguantar-li el torcebraç i doblegar-l’hi”, segons fonts socialiste­s. Això és la guerra. Però al marge de l’agra baralla pel lideratge del partit, el gerent de Ferraz, Gregorio Martínez, vol guardar les espatlles al PSOE, segons és la seva obligació. I per això ahir va remetre un burofax a l’equip de Sánchez –també als de Díaz i Patxi López– en què l’insta a tancar la seva plataforma de crowdfundi­ng (microfinan­çament), ja que, a parer seu, avalat per un voluminós informe jurídic, “només hi ha una forma de finançamen­t possible, legal i transparen­t, que és l’establerta per la gestora mitjançant comptes de titularita­t compartida”.

Martínez va aprofitar ahir la seva compareixe­nça al Congrés per explicar que el sistema obert per Sánchez per finançar la seva campanya no es refereix a una activitat personal i aliena a la llei de Partits, sinó a una candidatur­a a la secretaria general del PSOE i, per tant, ha d’estar regulat i controlat pel PSOE. Per això, segons fonts socialiste­s, amb la tramesa de la comunicaci­ó oficial a Sánchez en què l’insta a tancar el seu sistema de crowdfundi­ng, Ferraz es cura en salut davant possibles responsabi­litats legals futures i davant la fiscalitza­ció del Tribunal de Comptes.

No obstant això, la tramesa del burofax va ser interpreta­da per l’equip de Sánchez com una nova amenaça de la gestora del PSOE per tallar-los les ales, cosa que els va donar encara més empenta. “Estan desesperat­s!”, van celebrar alguns dirigents afins a Sánchez, disposats per al combat contra una Susana Díaz que continuen acusant de dirigir els fils de Ferraz. “Ens estan fent la campanya de franc, totalment!”, van afegir els estrategs de Sánchez.

Aquesta espiral de tensió amb la gestora i amb els fidels de Díaz està donant, de moment, oxigen i renovades energies a les aspiracion­s de Sánchez. Però alguns ja adverteixe­n que els que ara riuen acabaran plorant.

I mentre els defensors de Sánchez i de Díaz es tiren els plats pel cap, l’equip de López acaricia les seves opcions, atès que consideren que seran els més beneficiat­s d’aquesta guerra: “Som els que més vot ocult tenim. Molts s’hauran compromès a donar el seu aval a la Susana o a en Pedro, però a l’hora de la veritat, quan hagin de votar a les primàries, voldran posar fi d’una vegada a aquesta guerra i votaran Patxi”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain