La Vanguardia (Català)

Dos detinguts a Roda de Ter per captar adeptes per a l’EI

- BARCELONA Redacció

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir ahir, en dues operacions diferents, tres homes acusats de captar adeptes per a l’Estat Islàmic (EI), dos a Roda de Ter (Barcelona) i un a Benetússer (València). Amb aquestes dues operacions, totes dues coordinade­s per l’Audiència Nacional, ja són 195 les detencions de presumptes terroriste­s efectuades des que va entrar en vigor el nivell 4 d’alerta terrorista, el juny del 2015, segons va confirmar el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido.

Els Mossos van liderar l’operació a la població de Roda de Ter, on van detenir dos homes de nacionalit­at marroquina, de 26 i 37 anys, per presumptes delictes de captació i radicalitz­ació de persones a través d’internet. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va confirmar que els detinguts integraven una “cèl·lula de comunicaci­ó i difusió de propaganda gihadista” que ha quedat “desarticul­ada”. Segons Jané, a través d’aquesta cèl·lula havien “radicalitz­at” dues dones catalanes, de 19 i 31 anys, que “han arribat a tenir una conversió”.

Per la seva part, la Policia Nacional va encapçalar l’operació a Benetússer, on va ser detingut un home de 45 anys que també havia intentat captar persones a través d’internet amb la intenció que col·laboressin amb l’Estat Islàmic. Segons va informar el Ministeri de l’Interior, l’home, d’origen marroquí i nacionalit­at espanyola, estava molt integrat a la comunitat musulmana de la seva localitat. Per captar els seus adeptes utilitzava diversos perfils virtuals i enaltia els atemptats terroriste­s comesos per l’EI a Europa, Síria i altres països amb missatges com “la gihad és un deure ineludible”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain