La Vanguardia (Català)

Comiat al Palau

L’adeu de Simon Rattle al capdavant de la Filharmòni­ca de Berlín tancarà el BCN Clàssics al Palau de la Música el 10 de novembre

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

La gira de comiat del director titular de la Filharmòni­ca de Berlín des del 1999, sir Simon Rattle, passarà per Barcelona dins BCN Clàssics. Serà un dels plats forts d’aquesta edició del cicle, que començarà el 10 de novembre al Palau de la Música.

Quan encara falten tres concerts de la seva edició inaugural en curs (la Gustav Mahler Jugendorch­ester; la Carmina Burana amb Josep Pons i el Cor i l’Orquestra del Liceu, i les cinquenes de Mahler i Beethoven, per l’Orquestra de Cadaqués), ahir el director del cicle, Llorenç Caballero, va presentar la segona temporada. Està formada per set concerts en què es tornen a citar dues de les caracterís­tiques bàsiques de la proposta: obres del gran repertori i artista de nivell indiscutib­le. BCN Clàssics és fruit de la col·laboració de l’Orquestra de Cadaqués, l’editora i discogràfi­ca Tritó i la promotora Ibermúsica, líder al circuit espanyol de música clàssica.

El cartell presenta els concerts que ofereix la mateixa Orquestra de Cadaqués, amb batutes destacades, que aquesta vegada seran tres: Gianandrea Noseda (que repeteix), Jaime Martín (amb Gabriela Montero al piano) i Vladímir Aixkenazi, que serà la primera vegada que treballarà amb l’orquestra i que estarà acompanyat pel pianista Denis Kozhukhin.

Després hi ha la vetllada amb Daniel Barenboim, que també repeteix, i que l’11 de gener oferirà un concert per a piano sol amb el repertori per decidir. També serà nova la col·laboració que el cicle farà amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu (20/I), aquesta vegada amb el director Josep Pons, que retrà homenatge al recentment desaparegu­t sir Neville Marriner, principal director convidat de l’Orquestra de Cadaqués des de l’any 1992. L’obra elegida serà el Rèquiem de Verdi.

Aleshores Marriner ja haurà estat homenatjat el 13 de desembre al concert que l’Orquestra de Cadaqués oferirà a les ordres de Noseda i que inclourà el Cor Amic Musicae, amb un programa constituït pel Rèquiem de Mozart i l’ Stabat Mater, de Josep Pla.

I, per tancar, un parell de concerts amb orquestres convidades, començant amb l’Orquestra Simfònica de Bamberg, amb la violinista Viktória Múl·lova, que

obrirà el cicle el 10 de novembre, i acabant amb la Filharmòni­ca de Berlín, que el tancarà el 8 de juny del 2018. Tal com va explicar Caballero, la gira de la Filharmòni­ca berlinesa en què acomiadarà Simon Rattle com a director s’aturarà únicament en set països, però, arran de l’excel·lent relació del director britànic amb Alfonso Aijón, màxim responsabl­e d’Ibermúsica, la prestigios­a formació orquestral oferirà una vetllada a Madrid i una altra a Barcelona.

Ahir Llorenç Caballero, que també és director artístic de la formació orquestral empordanes­a, va sintetitza­r alguns dels objectius de la nova temporada: “Volem anar consolidan­t el nostre públic. Els grans noms són els més fàcils de vendre, mentre que amb els altres vas indicant la línia de treball que anem fent. Aquesta segona temporada també la veiem com un pas endavant per atreure tota mena de públic, com ens ha demostrat l’excel·lent acollida en vista de la venda d’entrades que el pròxim Carmina Burana ha aconseguit entre el públic”.

Des d’ahir i fins al 26 d’aquest mes la venda d’abonaments és exclusiva a través del web EDV (Entradas de Vanguardia), amb un descompte d’un 20% per a subscripto­rs. A partir del 4 d’abril es posaran a la venda les entrades individual­s, amb un 10% de descompte per als subscripto­rs comprant-les només a través del web Entradas de Vanguardia.

 ?? STEPHAN RABOLD ?? Rattle en un concert de la Filharmòni­ca de Berlín
STEPHAN RABOLD Rattle en un concert de la Filharmòni­ca de Berlín

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain