La Vanguardia (Català)

Una granja d’Oregon posa de moda el ioga amb cabres

Les classes ja tenen més de 1.200 persones en llista d’espera

-

Quan ens pensàvem que ja ho havíem vist tot, ha arribat el ioga amb cabres. La creadora d’aquesta nova versió de la pràctica mil·lenària és Lainey Morse, propietàri­a d’una granja d’Oregon (Estats Units). Segons la CNN, les classes de ioga amb cabres, que es duen a terme a la granja de Morse mateixa, tenen una llista d’espera de 1.200 persones, xifra que augmenta dia rere dia.

La grangera i iogui americana afirma que és una combinació perfecta, perquè “no només es combinen naturalesa i animals, sinó també el ioga, i harmonitze­n molt bé”. La nova versió de ioga va començar quan Lainey Morse va organitzar una festa d’aniversari a la seva granja d’Oregon, on s’havia desplaçat des d’Arizona per començar una nova vida després d’haver estat diagnostic­ada d’un trastorn autoimmune. Una de les convidades a l’aniversari va ser qui li va proposar d’organitzar una classe de ioga a la seva granja perquè li semblava un lloc ideal. Morse va acceptar la proposta amb la promesa que les cabres no s’haurien de moure de lloc, i així és com va començar el ioga, o com en vulgueu dir, amb els animals, i amb un lema suggeridor: “Una cabra per a l’ànima”.

Segurament aquesta disciplina que ja és un èxit, sobretot en les persones que “practiquen ioga per recuperar-se d’ansietat, depressió o alguna malaltia”. Es va inspirar en el ioga amb conills que fa un any va agafar una popularita­t semblant al Canadà.

Aquell cas era a Ritchmond, on una alumna de les classes de ioga del gimnàs Sunberry Fitness va suggerir als propietari­s del centre la possibilit­at d’unir dues de les seves passions: el zen i els animals. Així va ser com l’alumna va portar els seus conills a les aules per iniciar el bunny yoga . Tot i que avui dia ja no és tan popular com llavors, amb els conills va passar com ara amb les cabres. En tres dies hi havia llargues llistes d’espera per practicar amb els animals.

El ioga amb cabres, de moment, ja ha travessat l’oceà i es practica també a Amsterdam. Ara falta veure quina serà la nova moda.

 ??  ??
 ?? INSTAGRAM. ??
INSTAGRAM.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain