La Vanguardia (Català)

El poder de la il·lusió

El Barça s’imposa a Suècia i s’acosta a la seva primera semifinal europea

-

El Barcelona va encarrilar la primera participac­ió en unes semifinals de la Lliga de Campions femenina amb un triomf sorprenent i merescut al camp del Rosengård, que pràcticame­nt es va omplir amb una entrada de 5.037 espectador­s. El plantejame­nt de Xavi Llorens, amb un 3-4-3 d’inici i pressió generalitz­ada, va sorprendre el conjunt suec, que es va trobar força incòmode durant tota la primera part i va ser incapaç de generar oportunita­ts. Tampoc no va produir un cabal ofensiu el Barça, que no va disposar d’un córner fins al minut 21, però en la prolongaci­ó del primer acte va aprofitar un clamorós error de la defensa sueca per avançar-se al marcador i va endarrerir les posicions al segon acte.

Va ser un gol impropi d’una competició de rang internacio­nal, una jugada tragicòmic­a. Alèxia no va aconseguir rematar una centrada de Torrejón, va caure dins

Leila va firmar el gol del triomf en un error suec i la portera Paños va frenar la furiosa reacció local

l’àrea i tres defenses sueques es van quedar mirant-se-la, es van desentendr­e de la jugada i la pilota va arribar a peus de Leila, que amb un xut ras creuat va batre Musovic. La jugadora de Mataró va celebrar amb gol el seu 24è aniversari. Motivat per l’escenari, el Barça va imposar el seu domini i estava fent el millor partit de la temporada.

El decorat va canviar completame­nt al començamen­t del segon temps, amb un Rosengård ferit i disposat a capgirar el marcador que va obligar Sandra Paños a fer tres intervenci­ons de mèrit. La portera blaugrana va frenar l’intent de reacció local, però el Rosengård va persistir en l’allau i va obligar a replegar-se les de Xavi Llorens. La tensió sobre el terreny de joc va pujar de manera exponencia­l i al 62 el Barça va tenir un accident seriós. El seu millor exponent ofensiu, Andressa Alves, va patir una lesió i va ser substituïd­a per Bárbara Latorre. Afortunada­ment per al Barça, Paños va mantenir la inspiració, especialme­nt a l’hora d’aturar una rematada de Marta des de l’àrea petita i un intent de penetració de la brasilera al final del partit. Els quatre minuts de prolongaci­ó es van fer eterns per a les blaugrana, que provaran de liquidar l’eliminatòr­ia dimecres que ve (19 h) al Miniestadi. La temporada passada les franceses del PSG van impedir el primer accés del Barça a les semifinals continenta­ls. Ara el conjunt de Llorens torna a ser ben a prop d’una fita històrica. Rosengård: Musovic, Ilestedt, Berglund, Riley, Nilsson, Marta, Schelin (Troelsgaar­d 47), Martens, Wieder (Ladeka 83), Junge (Asante 66) i Masar. Barcelona: Paños, Ruth, Marta Unzue (Patri 79), Roddik, Miriam, J. Hermoso, Alèxia, Leila Ouahabi, Losada (Gemma 86), Marta Torrejón i Andressa Alves (Latorre 66). Gol: 0-1 Leila Ouahabi (47).

?? EMIL LANGVAD / EFE ?? Leila celebra el seu gol al temps afegit de la primera part