La Vanguardia (Català)

Si plou al desert, no condueixis

Els pilots de MotoGP no veuen clar que es pugui córrer de nit i amb aigua i vent

- Lusail. Enviat esp. TONI LÓPEZ JORDÀ

Els pagesos diuen que la pluja sempre és benvinguda, però a Qatar és una putada. Amb perdó. Ho diuen els pilots de MotoGP. “Millor que no plogui, espero que les prediccion­s siguin equivocade­s, aquesta vegada”, demanava al cel Jorge Lorenzo, que no vol una estrena de vermell passada per aigua. Però el balear –i la resta de la graella– té bastants números de mullar-se aquest cap de setmana. Almenys divendres i dissabte –no diumenge de curses, en principi–, per quan l’home del temps amb gel·laba vaticina tempestes intenses. Sí, pluja a Qatar, en ple desert, on gairebé no plou mai. Xocant, però res de nou a MotoGP.

Ho saben prou bé al Mundial perquè ho van patir el 2009, quan la cursa de la cilindrada reina es va haver de posposar a dilluns perquè els equips no hi havien portat pneumàtics ratllats de pluja. Aquest cop no els agafarà despreving­uts. N’estaven avisats, així que Michelin ha carregat totes les seves unitats amb estries per córrer en moll i Dunlop (el subministr­ador de Moto2 i Moto3) els estava fent arribar en un vol especial, segons van apuntar fonts de l’IRTA, l’Associació d’equips.

Una altra cosa és que els pilots vulguin córrer en moll. Que no és clar. Poc es van mullar quan els ho van preguntar ahir. Però tot fa pensar que no els fa gaire gràcia. “Espero que faci bon temps. En els tests de Moto2 i Moto3 [la setmana passada] va ploure i va fer un fort vent, hi havia sorra a la pista, i ningú no sap què podrà passar sota els llums, quina visibilita­t hi haurà, perquè no hem provat mai de córrer amb pluja i de nit”, comentava Valentino Rossi, que recordava com cortines de sorra del desert escombrave­n la recta en els tests de la setmana passada.

S’hi van afegir a les seves tesis dos veterans com Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo. “Està tot una mica enlaire. A la Comissió de Seguretat ens explicaran alguna cosa. A mi em fa molta il·lusió córrer aquest GP, tinc ganes de començar el campionat, però és clar que el més important és la seguretat dels pilots: no es pot comprometr­e la seguretat per moltes ganes que tinguis de córrer”, comentava el de Castellar. “Segons els que ho han provat –Loris Capirossi va fer un test en moll al febrer–, no hi ha problema, i es pot córrer en condicions de pluja. Veurem què opinem els pilots quan passi això. Si la majoria opinen que és perillós o un problema de visibilita­t dificulta la seguretat, crec que es canviaria d’idea”, apuntava Jorge Lorenzo.

És a dir, que els pilots amb pes portaran la veu cantant, i si no volguessin, no correrien. Encara que diumenge, a priori, no hauria de ploure, un fet que alegraria Maverick Viñales, principal candidat a la victòria, que s’alineava amb els rivals: “Sempre he estat dels pilots que prioritza la seguretat abans que intentar guanyar algun punt”. Millor 25 de cop.

“Si la majoria opina que és perillós o es posa en risc la seguretat, es canviaria d’idea”, avança Lorenzo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain