La Vanguardia (Català)

Tristesa infinita

El Barça, que no s’hi jugava res, va ser superat de cap a cap

- ALFRED BELLOSTAS

Des que l’Eurolliga va arribar per quedar-se en l’inici del nou segle, no s’havia vist mai un Barcelona tan decebedor, tan allunyat dels seus objectius. El pitjor Barça de sempre ha coincidit, a més, amb l’estrena de la millor competició organitzad­a al bàsquet europeu, una lligueta entre els millors equips del continent que no ha fet res més que destacar encara més les enormes mancances de la plantilla barcelonis­ta. “Hem d’aprendre d’aquesta situació”, va dir ahir el mànager general, Rodrigo de la Fuente, que té “molt clares les coses que cal canviar en el futur”. Juan Carlos Navarro, per la seva part, va reconèixer que “està sent una temporada complicada, un dels anys més difícils de la meva carrera. I serà dur veure d’aquí unes setmanes el playoff de quarts de final, en què no serem”. “Hem de millorar la imatge i lluitar fort a l’ACB”, va concloure l’escorta.

En efecte, el Barça no serà en un playoff de què va ser acomiadat abans-d’ahir matemàtica­ment, tot i que era una utopia pensar-hi des de fa molts mesos. De fet, el conjunt blaugrana acabarà el torneig amb un balanç negatiu de victòries i derrotes (10-17 ara), molt distanciat dels millors. Una llàstima. Tampoc al clàssic no va estar bé el Barça, malgrat que ja no es jugava res i, la veritat, una part de la seva irregulari­tat es va encomanar a un Madrid molt insegur les últimes setmanes després de perdre cinc dels vuit últims matxs. Però continua líder a l’Eurolliga.

Malgrat que Bartzokas va cridar a l’orgull, a la passió en el seu parlament als jugadors abans del partit, el Barça va començar malament, perdent fins a set pilotes en els primers deu minuts i va anar des del principi a remolc dels blancs, liderats com sempre per Llull, que va anotar un triple que només ell aconseguei­x en l’última jugada del primer temps (41-27), encara que pressionat per Koponen la pilota li havia tocat el peu i els àrbitres haurien pogut sancionar un camp enrere. Sense fer res de l’altre món, el

Bartzokas va ser castigat amb dues tècniques abans del descans i va haver de deixar la banqueta

Madrid va administra­r l’avantatge (21-11) sense problemes malgrat que els blaugrana es van acostar fins al 22-20 amb dos triples de Renfroe i Vezenkov, i els rebots (7) d’un Diagné molt combatiu. Però el Barça va estar malament a partir de llavors, molt feble en defensa (esmaixades de Doncic i Hunter) i no es va adaptar a un arbitratge caòtic que va excloure fins i tot Bartzokas amb dues tècniques consecutiv­es. El tècnic grec va deixar la banqueta a 52 segons del descans.

El partit se li va fer llarg al Barcelona Lassa, molt tou a la segona part malgrat la bona feina de Tomic (12 p, 10 r) i Koponen (11 p). Va sumar 24 punts al tercer quart (9 de Rice), insuficien­ts per arribar una altra vegada als 70 al final. Mentre va estar a la pista, Llull (21 punts, 6 assistènci­es) va fer el que va voler i els madridiste­s, al contrari del que havia passat a la Lliga Endesa, van gaudir de camí d’una victòria que reflecteix la gran diferència entre els dos equips.

El base va fer el que va voler a la pista i va ser el millor del partit amb 21 punts i 6 assistènci­es

 ?? JUANJO-MARTIN / EFE ?? Lamonica va fer fora Bartzokas amb dues tècniques abans del final del primer temps
JUANJO-MARTIN / EFE Lamonica va fer fora Bartzokas amb dues tècniques abans del final del primer temps

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain