La Vanguardia (Català)

El Brexit amenaça les rutes europees d’Easyjet i Ryanair

La UE insta les aerolínies britànique­s a traslladar la seu

- Barcelona

Les aerolínies britànique­s que operen vols intraeurop­eus, principalm­ent Easyjet i Ryanair, hauran de realitzar moviments estratègic­s per sortejar els efectes del Brexit. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea posa en perill les múltiples rutes que les dues principals low

cost operen entre destinacio­ns interiors del mercat únic, entre les quals molts vols des d’aeroports espanyols i fins i tot rutes nacionals.

Segons va publicar ahir el diari britànic The Guardian, Brussel·les ha advertit a les principals companyies britànique­s que una vegada s’apliqui el Brexit, hauran d’instal·lar les seus en sòl europeu o tenir majoria d’inversors europeus en el capital si volen mantenir les rutes entre destinacio­ns europees. Representa­nts d’Easyjet, Ryanair, el grup IAG i Tui Travel van mantenir una trobada amb el grup de treball per al Brexit de la UE la setmana passada. La reunió va tenir lloc després d’una reunió que el mateix grup de treball va mantenir amb els executius de les principals companyies europees, que desconfien del paper de les britànique­s després de l’activació del Brexit.

Easyjet seria l’aerolínia més afectada, ja que té la seu a l’aeroport londinenc de Lutton, i ja va anunciar després del referèndum del Brexit que havia sol·licitat un certificat d’operador aeri (AOC) en un país europeu per “poder continuar operant com fem habitualme­nt”. Easyjet és la principal aerolínia amb vols europeus amb origen al Regne Unit. Per la seva part, Raynair, amb seu a Dublín (Irlanda), es veuria afectada al quedar en majoria l’accionaria­t britànic, amb la qual cosa no seria considerad­a una aerolínia europea. Després del referèndum, Ryanair va manifestar la seva intenció de no basar més avions en aeroports britànics.

Per la seva part, British Airways, del grup IAG, no es veuria afectada per l’advertènci­a de Brussel·les, ja que l’aerolínia no opera vols intraeurop­eus fora del Regne Unit.

 ?? PAUL ELLIS / AFP ?? Easyjet, la companyia més afectada pel Brexit
PAUL ELLIS / AFP Easyjet, la companyia més afectada pel Brexit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain