La Vanguardia (Català)

Fusta a l’envàs

Pujolasos, fabricant de taps de fusta, factura 5,4 milions el 2016

- BLANCA GISPERT Barcelona

Fusta evoca bosc i natura; també luxe i sobrietat. Són qualitats que avui, més que mai, cotitzen a l’alça en companyies de perfums, cosmètics i maquillatg­e. L’auge dels productes biològics també ha arribat al sector de la bellesa i qui de retruc se n’ha beneficiat és el fabricant de taps de fusta Pujolasos, que assegura que es troba en xifres rècord de facturació. El 2016, va assolir “5,4 milions d’euros” i enguany preveu superar els “6,5 milions”. El director general del negoci, Àngel Pujolasos, apunta que la fi de la crisi també ha impulsat l’activitat de l’empresa, que en l’última dècada havia assolit xifres de 2 milions d’euros. El director explica que el mercat internacio­nal sempre ha tingut un pes important en el negoci, avui del 75%, encapçalat per França, Alemanya, Suïssa, els Estats Units i Dubai.

Avui, l’empresa treballa per a uns 45 clients, entre els quals hi ha companyies del sector de la perfumeria i la cosmètica, com Puig, Loewe, Clarins, Tous o Rituals, que en total aporten el 60% de les vendes. La resta prové de clients del sector de les begudes i licors –com la britànica Diageo (líder mundial en begudes alcohòliqu­es)– que també opten pel tap de fusta com a reclam en begudes d’alta gamma.

L’empresa, nascuda a Sant Pere de Torelló el 1967, va començar a fabricar taps de fusta per a envasos a principis dels anys noranta. En els seus inicis, es dedicava al microbrico­latge de la llar. Fabricava poms de porta, mànecs per a paelles... Però el negoci va haver de fer un gir a causa de l’auge de l’alumini. “Ens vam haver d’adaptar a les necessitat­s del mercat i ens vam obrir, primer, al sector de les begudes i licors i, a finals dels anys noranta, al món de la cosmètica”.

La clau de la seva continuïta­t, explica el director general (que ja és tercera generació del negoci), ha estat produir sense estoc, adaptar el producte a les necessitat­s del client i, sobretot, controlar la fabricació del producte des del disseny fins al muntatge. Avui, tot el procés de fabricació està mecanitzat en dues naus a Sant Pere de Torelló. Els 48 treballado­rs de l’empresa es dediquen al desenvolup­ament de producte i al control de les operacions. La família Pujolasos, propietàri­a del negoci, continua al capdavant de la gestió, que en els propers anys anirà enfocada a consolidar la seva posició a Espanya i a obrir-se al mercat americà.

L’empresa treballa per al sector del perfum i la beguda i exporta el 75% a Europa i Amèrica

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Les tres generacion­s de la família Pujolasos, de Sant Pere de Torelló
LLIBERT TEIXIDÓ Les tres generacion­s de la família Pujolasos, de Sant Pere de Torelló

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain