La Vanguardia (Català)

Ysios lidera la ronda de 28 milions de l’americana BioClin

- MAR GALTÉS Barcelona

Ysios, la gestora de capital risc especialit­zada en ciències de la vida, ha liderat la ronda de finançamen­t de 30 milions de dòlars (prop de 28 milions d’euros) a BioClin Therapeuti­cs, empresa dels Estats Units que desenvolup­a fàrmacs contra el càncer metastàtic de bufeta. En aquesta operació Ysios ha invertit 6 milions d’euros.

Ysios ha estat acompanyat pel fons dels Estats Units Sofinnova Ventures, i en l’operació també hi han participat HealthCap, Life Science Partners i Tekla.

BioClin Therapeuti­cs té la seva seu a San Francisco i una filial a Holanda, des d’on s’ha canalitzat la inversió, amb la idea que realitzi bona part dels seus estudis clínics a Europa, explica Joël Jean-Mairet, un dels socis d’ Ysios i que entrarà en el consell d’administra­ció de BioClin.

Es tracta de la segona gran operació anunciada per Ysios aquesta setmana: MedLumics va anunciar que ha rebut 34,4 milions d’euros en una ronda liderada per Edmond de Rothschild Investment Partners (EdRIP), i en què han participat Ysios i Caixa Capital Risc, que són inversors des del 2012.

BioClin és la vuitena participad­a per Ysios a través del seu fons BioFundII, de 126,4 milions d’euros. En conjunt, Ysios té 200 milions sota gestió en dos fons. Amb seu a Barcelona, la societat té com a socis Joël Jean-Mairet, Julia Salaverria, Karen Wagner, Josep Lluís Sanfeliu i Cristina Garmendia; la companyia acaba d’anunciar la incorporac­ió de David Lacey com a venturepar­tner. “Estem rebent unes 15 oportunita­ts noves per setmana”, diu JeanMairet. I es manté la tònica: “Un 20% espanyoles (la majoria, catalanes); un 20% nordameric­ans, i el 60% de la resta d’Europa”.

 ?? ANA JIMÉNEZ / ARXIU ?? Equip de socis de Ysios Capital
ANA JIMÉNEZ / ARXIU Equip de socis de Ysios Capital

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain