La Vanguardia (Català)

Francisco Correa

CAPITOST DE LA TRAMA GÜRTEL

- MADRID Redacció

El responsabl­e de la trama Gürtel es va negar ahir a declarar davant el jutge que investiga la presumpta caixa B del Partit Popular, encara que, alhora i paradoxalm­ent, va comunicar la seva disposició a col·laborar amb la justícia.

El presumpte líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va negar a declarar davant José de la Mata, el jutge que investiga el cas de la caixa B del PP, però va manifestar la seva voluntat de continuar col·laborant amb la justícia. Davant d’això, el magistrat li va retreure que la seva col·laboració estigui sent “a la carta”. Correa va comparèixe­r com a imputat en el cas Bárcenas, del qual s’ha obert una peça per investigar les declaracio­ns del cap de Gürtel en el macrojudic­i a la trama, en què va revelar que havia mediat en el pagament de comissions del 3 % al PP de grans constructo­res a canvi d’adjudicaci­ons públiques. Malgrat això, ahir Correa es va acollir al dret de no declarar i ni tan sols va ratificar les seves revelacion­s en el judici per indicació del seu advocat, Juan Carlos Navarro.

En declaracio­ns als periodiste­s, Navarro va aclarir que el pacte amb la Fiscalia Anticorrup­ció en el judici de la primera època de Gürtel encara no està tancat i que es continuen negociant acords en altres peces de la trama. Per aquesta raó va estimar que la decisió més encertada era que Corretja no declarés.

Tot i la seva negativa, el presumpte líder de la trama es va adreçar al jutge i va assegurar que continuarà col·laborant en les peces de Gürtel pendents de judici. Per això el jutge De la Mata li va retreure la seva col·laboració “a la carta”. A més, el magistrat li va recordar que la peça de la caixa B del PP sorgeix del cas Gürtel, i per tant es tracta del mateix afer.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain