La Vanguardia (Català)

Agbar rebutja la remunicipa­lització “ideològica” de l’aigua

- BARCELONA Redacció

El president executiu d’Agbar, Ángel Simón, va considerar ahir que els que propugnen la “remunicipa­lització” de l’aigua a l’àrea metropolit­ana de Barcelona només ho fan per motius ideològics, ja que el servei actual és “excel·lent” i no és una demanda social. “De conflicte social, no n’hi ha; tots els canals que tenim per veure la satisfacci­ó dels ciutadans indiquen que és màxima i que no hi ha un sol problema. Per tant, crec que només hi ha motius ideològics”, va assenyalar després de participar a la celebració del dia mundial de l’Aigua, que va organitzar Aigües de Barcelona coincidint amb el 150è aniversari de la diada.

La remunicipa­lització del subministr­ament de l’aigua forma part del debat de la política municipal, i, sense anar més lluny, ahir els alcaldes de Barcelona, Badalona, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallés i el Prat de Llobregat van constituir l’Associació de Municipis per la Gestió de l’Aigua per poder garantir l’accés universal i assequible a aquest bé comú. En la clausura de l’acte, que va tenir lloc al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat, el directiu va recordar que Aigües de Barcelona ja funciona amb un model de col·laboració publicopri­vat que afavoreix una més bona eficiència en el servei.

“Qualitat, eficiència i més bon preu és el que fa Aigües de Barcelona”, va subratllar Simón, que va rebutjar l’ús de la paraula “remunicipa­lització” perquè “l’aigua sempre ha estat, és i serà un servei municipal”, i va avisar que alguns confonen “control públic, que es fa a través de regulació, amb control polític”.

El president executiu d’Agbar va destacar que Aigües de Barcelona “forma part del paisatge” de la capital catalana i la seva àrea metropolit­ana, i va augurar que ho continuarà sent amb el pas dels anys perquè s’anticipa a les necessitat­s de la població.

“El nostre futur no vindrà pel que alguns puguin estar dient sobre la remunicipa­lització

El director de la companyia critica que alguns confonguin “control públic amb control polític”

ni coses d’aquest estil; el nostre futur vindrà pel camí que ja hem seguit, d’avançarnos a les necessitat­s de la ciutadania”.

En aquest sentit, va afegir que un dels reptes més importants a què s’ha de fer front actualment és potenciar la reutilitza­ció de l’aigua abans que hi hagi escassetat d’aquest bé.

Precisamen­t les Nacions Unides van decidir commemorar el dia mundial de l’Aigua amb la voluntat de prendre consciènci­a de la importànci­a de tractar i reutilitza­r les aigües regenerade­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain