La Vanguardia (Català)

Es presenta a Barcelona un Programa que Millora la Fertilitat i la Concepció Natural de la Dona

El programa es va presentar al IV Simposi de Ginecologi­a, Obstetríci­a i Reproducci­ó, que organitza anualment la Fundació Santiago Dexeus Trias de Bes

-

El programa ha aconseguit millorar els índexs d’embaràs en dones amb problemes de fertilitat, la majoria de les quals s’havien sotmès sense èxit a fecundacio­ns in vitro (FIV) En les pacients que no aconseguei­xen quedarse embarassad­es veiem que són fredolique­s i que tenen els peus i les mans freds: aquí detectem un problema de reg sanguini i de circulació

Un centre de Barcelona ha presentat un programa que Millora la Fertilitat i la Concepció Natural de la Dona, al IV Simposi de Ginecologi­a, Obstetríci­a i Reproducci­ó El que has de

saber i el que pots fer. El programa ha aconseguit millorar els índexs d’embaràs en dones amb problemes de fertilitat, la majoria de les quals s’havien sotmès sense èxit a fecundacio­ns in vitro (FIV). El programa, que dura uns tres mesos, combina diverses tècniques desenvolup­ades per ells i prepara el cos per arribar a l’embaràs en les millor condicions.

La directora del centre comenta que diverses dones de les que s’han sotmès a aquesta teràpia són més grans de 40 anys i que el cas més difícil ha estat el d’una dona amb menopausa precoç que feia sis anys que s’estava tractant per aconseguir un embaràs.

S’ha de destacar que Body Help ens explica que quasi totes les dones que tenien problemes per fecundar es queixaven de menstruaci­ons doloroses. “Una de les primeres coses que fem al Programa per Millorar la Fertilitat és evitar aquest problema. És molt fàcil d’entendre la lògica: si volem fer una carrera però ens fan mal els genolls, quan correm ens serà més difícil arribar a la meta. Doncs passa el mateix per poder-se quedar embarassad­a”. El resultat es nota en molt poques sessions i el dolor de regla quasi arriba a desaparèix­er del tot, i sense medicació.

Un altre dels denominado­rs comuns que veiem en les pacients que no aconseguei­xen quedar-se embarassad­es és que són fredolique­s i tenen els peus i les mans freds; aquí detectem un problema de reg sanguini i de circulació. “El cos ha de tenir una temperatur­a i un reg sanguini adequats, de fet, la temperatur­a del cos puja i es manté estable durant tot l’embaràs. És molt fàcil d’entendre amb aquest exemple: si una gallina incuba l’ou fecundat naixerà un pollet, si no l’incuba donant-li calor no naixerà. Doncs bé, la matriu ha d’estar amb la temperatur­a i el reg sanguini adequats perquè l’embrió tingui calor i aliment per desenvolup­ar-se.”

A més, assenyalen que altres factors, com l’estrès, poden provocar bloqueig i malestar al clatell i les cervicals, una zona que en la medicina xinesa té la part oposada a la part del baix ventre i que reflecteix aquesta tensió a la zona de l’úter.

El Programa de Millora de la Fertilitat i la Concepció Natural es va presentar el 2015 al Simposi de Ginecologi­a, Obstetríci­a i Reproducci­ó

El que has de saber i el que

pots fer, que organitza anualment la Fundació Santiago Dexeus Trias de Bes (antiga Fundació SOMDEX), que presideix el professor Santiago Dexeus, que actualment, a més, és director científic de Women’s Health Institute Barcelona. Ens expliquen que la directora de Reproducci­ó Assistida de Women’s Health Institute Barcelona, la Dra. Carla Castell, per casualitat compartia una pacient amb Body Help, i quan en va veure els canvis i resultats va començar a col·laborar amb ells, i els va convidar a presentar els resultats. “La doctora Castell lluita per l’embaràs fins al final, fent servir tots els mitjans possibles”, ens expliquen, “així va començar a col·laborar amb nosaltres, quan va veure els resultats”.

Body Help ens explica que el tractament consta de diverses teràpies i dura tres mesos de mitjana, però que se solen notar els canvis en poques sessions, i que el tractament ajuda a millorar la qualitat dels òvuls i a preparar la matriu per a la concepció.

“Nosaltres solem assessorar les pacients quan les veiem preparades per fer una FIV o un embaràs natural”, ens expliquen. No podem assegurar l’embaràs, però el que sí que és segur és que després de fer el programa amb nosaltres la pacient tindrà més números de la loteria.”

 ??  ?? Part de l’equip que ha desenvolup­at el Programa de Millora de la Fertilitat, amb dos bebès que van néixer gràcies al programa l’any passat.
Part de l’equip que ha desenvolup­at el Programa de Millora de la Fertilitat, amb dos bebès que van néixer gràcies al programa l’any passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain