La Vanguardia (Català)

Espanya busca confirmar el liderat a Gijón contra Israel

- CARLOS NOVO

Espanya reprèn avui la classifica­ció per al Mundial de Rússia contra Israel a El Molinón en un partit envoltat de polèmiques alienes al món de l’esport. Per a aquesta tarda és prevista a Gijón una manifestac­ió de col·lectius ciutadans que denuncien l’ocupació per l’Estat israelià de territoris palestins. L’estadi serà a prop del ple i s’espera que durant el matx algun sector del públic carregui contra la selecció d’Israel per mostrar el seu repudi a les pràctiques del seu govern, la qual cosa podria portar a la Federació Espanyola una multa de la FIFA, que no permet ingerèncie­s polítiques en els partits.

La roja faria bé de no badar en un grup en què només es classifica el primer de manera directa i que envia el segon a la repesca. Espanya lidera la classifica­ció empatada a punts amb Itàlia, que també juga avui, a Palerm contra Albània. L’equip de Julen Lopetegui té l’avantatge psicològic a favor, ja que ja va empatar a Itàlia i ara ha de rebre els transalpin­s el 2 de setembre a casa, en un estadi encara per determinar per la Federació i que no es descarta que sigui Cornellà-el Prat.

Israel és el tercer del grup, a un sol punt d’Espanya i Itàlia. L’equip d’Elisha Levy té la baixa a la porteria de Goresh, heroi de la victòria contra Macedònia aturant un penal. Les estrelles de l’equip són Tomer Hemed, que va jugar al Mallorca, i els davanters Zahavi i Ben Haim. S’espera un equip molt defensiu però ràpid per desplegar-se al contraatac.

Lopetegui ha recuperat per a la cita dos exs del Barcelona, Deulofeu i Pedro, que torna a la selecció després de les seves polèmiques manifestac­ions a l’Eurocopa de França, quan va arribar a dir que només per fer grup no valia la pena venir. No s’espera que cap dels dos jugui de sortida. Si ens atenim al que s’ha vist als entrenamen­ts, la idea del selecciona­dor és treure un onze molt clàssic, amb De Gea a la porteria, una línia defensiva de quatre molt veterana, amb Carvajal, Piqué, Ramos i Alba; un mig del camp made in la Masia, amb Iniesta, Sergio Busquets i Thiago, i un triplet d’atacants amb dos extrems molt oberts, Silva i Vitolo, i un davanter centre molt batallador, Diego Costa.

Després del partit la selecció tornarà en xàrter a Madrid, la qual cosa ha disgustat l’afició i autoritats asturianes, ja que el pla original era quedar-se a Gijón i entrenar-se dissabte i diumenge una altra vegada a El Molinón. Lopetegui va canviar el pla dilluns per complaure els jugadors. La roja volarà des de Madrid fins a París, on dimarts s’enfrontarà a l’Estadi de França a una selecció gal·la amb Griezmann, però sense Benzema. Partit gran, però menys tractant-se d’un partit amistós.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain