La Vanguardia (Català)

Amb l’escombra preparada

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Molt haurien de canviar els resultats perquè al Barça no hi hagi una operació neteja aquest estiu. Ha fet el ridícul a l’Eurolliga (avui, a les 21 h, rep l’Estrella Roja) i ha perdut 26 dels 54 partits de la temporada. Set jugadors acaben contracte, mentre que nou més van firmar més enllà del proper 30 de juny. Tot seguit, una relació de la seva situació. Al costat del nom del tècnic i dels jugadors apareix l’any en què finalitza la seva relació contractua­l.

Iorgos Bartzokas, 2019. Va firmar per a tres temporades i el Barcelona va haver de pagar prop de mig milió al seu antic club, el Lokomotiv de Kuban. Se’l veu cada vegada més trasbalsat i perdut a la banqueta.

Tyrese Rice, 2018. El base, de 29 anys, va fitxar per a dues temporades i el Barcelona va abonar al voltant d’1 milió per alliberar-lo del seu contracte amb el Khimki. Havia de ser la pedra angular del projecte, però després d’un inici sensaciona­l el seu rendiment ha caigut en picat. No anota com abans, no dona l’espectacle de què és capaç i se succeeixen les pèrdues de pilota. Se’l va esprémer massa al principi. Pau Ribas, 2018. Aquesta temporada havia de fer funcions de base, ateses les necessitat­s de la plantilla. Tot i això, el jugador, de 30 anys, es va trencar el tendó d’Aquil·les el 26 d’octubre a Belgrad. No està previst que reaparegui fins a la pròxima temporada.

Alex Renfroe, 2017. El base, de 30 anys, va arribar al Barça el 30 de novembre procedent del Bayern. El club va dir que venia lliure, però altres fonts parlen d’un petit traspàs. Havia d’ajudar Rice, però a finals de gener es va fer una lesió muscular que el va tenir setmanes a fora. El més normal és que no continuï.

Xavier Munford, 2017. El pedaç del pedaç, per dir-ne així. Contractat a començamen­ts de febrer quan es va lesionar Renfroe. Amb 24 anys, ha estat devorat pels esdevenime­nts.

Juan Carlos Navarro, 2017. Acaba contracte però té la potestat de continuar al final de cada temporada. Farà 37 anys i ha repetit que aquesta campanya està sent la més difícil. Als seus problemes físics s’hi ha afegit una inoportuna apendiciti­s que va tornar a deixar-lo a la banda. Ja no pot ser el jugador clau que va ser.

Brad Oleson, 2017. L’escorta de Nebraska, de 33 anys, no ha trobat el to en tota la campanya. Al club des del 2013, és un dels jugadors que, per experiènci­a, haurien d’haver fet un pas endavant. És molt difícil que continuï.

Petteri Koponen, 2019. El seu fitxatge va il·lusionar i ha alternat bones sessions de punteria amb desaparici­ons alarmants. L’accident quan anava amb un taxi a començamen­ts de curs no va ajudar gens al seu desembarca­ment. Té 28 anys i encara és un jugador aprofitabl­e.

Marcus Eriksson, 2018. Va tenir la seva gran nit a la Copa contra l’Unicaja. Té bon tir i hi posa ganes en defensa, però per quedar-se en un equip que vol ser gran fan falta més coses. Per joventut (23), entusiasme i contracte pot entrar en els plans de futur.

Stratos Perpéroglu, 2017. Va ser fitxat per a dues temporades l’estiu del 2015. Les últimes setmanes ha repuntat, però les seves prestacion­s han estat certament irregulars. Molt per sota del que se n’esperava als 32 anys.

Saixa Vezenkov, 2019. El búlgar, de 21 anys, ha combinat algun bon partit amb ganes i encert en els triples amb molts dies d’intrascend­ència, però no seria dels més assenyalat­s pel fiasco.

Justin Doellman, 2019. Va renovar per a tres temporades però al final de cada exercici tant el club com el jugador poden trencar la relació contractua­l. No juga des del 5 de febrer i ha recaigut de la seva lesió muscular. Només hi ha estat la meitat dels partits. Quan ha jugat tampoc ha empès el carro. Té 32 anys.

Víctor Claver, 2019. Per incorporar-lo el Barça va abonar 2 milions al València. En cap moment no ha exercit de líder. Els seus números són paupèrrims. Un dels jugadors més decebedors. Ja no és tan jove (28 anys).

Ante Tomic, 2018. Al club des del 2012, no s’entén com un pivot amb tanta classe i experiènci­a (30 anys) és incapaç de rendir a l’Eurolliga. A la Lliga són figues d’un altre paner. El club té l’opció de renovar-lo fins al 2019.

Vítor Faverani, 2017. El seu debut contra l’Efes va ser espectacul­ar. Però l’adrenalina li va durar aquell dia. Té 28 anys i el Barça es va guardar l’opció de poder allargar-li el contracte una temporada més. Sembla que no ho farà.

Shane Lawal, 2017. Es va lesionar amb el Barça el febrer del 2016 i va tenir un altre contratemp­s de gravetat als Jocs Olímpics amb Nigèria. Inèdit tota la temporada. Té 30 anys.

Moussa Diagné, 2018. Repescat al mes de gener del Fuenlabrad­a, aporta la il·lusió dels seus 23 anys.

Fins a 7 dels 16 jugadors del Barça de bàsquet acaben contracte a

final de temporada. El més normal és una altra

revolució

 ?? XAVIER CERVERA ?? Plantilla
discutida. Tomic, Rice, Claver i Koponen havien de ser homes clau a l’equip; no així Vezenkov (al fons), que encara és una
promesa
XAVIER CERVERA Plantilla discutida. Tomic, Rice, Claver i Koponen havien de ser homes clau a l’equip; no així Vezenkov (al fons), que encara és una promesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain