La Vanguardia (Català)

La CE demana a Dijsselblo­em respecte per a tots els països

- Agències

El vicepresid­ent de la Comissió Europea per a l’Euro i el Diàleg Social, Valdis Dombrovski­s, va dir ahir que “tots els països han de ser tractats amb respecte”, en relació amb les declaracio­ns efectuades pel president de l’Eurogrup, que en una entrevista al diari Frankfurte­r Allgemeine va afirmar que els països del Sud demanen solidarita­t i alhora es gasten els diners “en alcohol i dones”. A preguntes dels periodiste­s, Dombrovski­s va indicar que “no comentem comentaris”, per afegir a continuaci­ó que “està clar que tots els països han de ser tractats amb respecte”.

No va ser l’únic comissari que es va manifestar ahir sobre el polític holandès. A Lisboa, Cecilia Malmström, comissària europea de Comerç, va indicar que les declaracio­ns “formen part d’una discussió més àmplia, però el que va dir és estúpid”. Malmström va reconèixer que Dijsselblo­em “ha fet una bona feina, però ha estat molt desgraciat dir això per la seva part”.

Una mica més conciliado­r es va mostrar ahir el ministre d’Economia, Indústria i Competitiv­itat espanyol, Luis de Guindos, que va assenyalar que havia detectat “un cert canvi de to” en el president de l’Eurogrup, després de les seves disculpes, encara que espera d’ell noves explicacio­ns en les pròximes reunions comunitàri­es.

“Ahir va indicar que lamentava tota la polèmica que havíem viscut i que la seva intenció no era en absolut ofendre els països del Sud. És un cert canvi de to en relació amb les seves primeres declaracio­ns al Parlament Europeu”, va dir Guindos, que dimecres criticava la falta de penediment del president de l’Eurogrup en un primer moment.

 ?? JASPER JUINEN / BLOOMBERG ?? Jeroen Dijsselblo­em
JASPER JUINEN / BLOOMBERG Jeroen Dijsselblo­em

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain