La Vanguardia (Català)

Una formació multidisci­plinària per afrontar els reptes del futur

-

El triomf electoral de Donald Trump, el Brexit, els conflictes internacio­nals, el creixement de l’economia xinesa… Els esdevenime­nts més destacats dels últims mesos tenen un ingredient en comú: el caràcter global i la seva forta repercussi­ó en la societat. Que vivim en una economia globalitza­da no és res de nou. Ara bé, realment estem preparats per a això? IQS aborda aquesta pregunta amb una resposta multidirec­cional: d’una banda, apostant per una formació integral i de màxim rigor acadèmic on els valors juguen un paper molt important; i d’altra banda, oferint programes en els quals la dimensió internacio­nal està sempre present.

Si triar la professió que desitgem exercir és una de les principals decisions que es prenen al llarg de la vida, ara la clau es troba en saber com anticipar-se a les futures necessitat­s de les empreses mitjançant l’adquisició de competènci­es multidisci­plinàries d’acord amb els grans canvis que està experiment­ant la societat.

Els profession­als millor posicionat­s per a aquest futur immediat es caracterit­zen, a més de per dominar els coneixemen­ts i competènci­es específiqu­es de la seva professió, per mostrar habilitats transversa­ls i perfils multidisci­plinaris capaços d’anticipar-se als canvis, desenvolup­ar-se en entorns globals i dominar les eines digitals. Cal destacar que el món necessita profession­als que siguin capaços de contemplar l’impacte que les seves decisions tenen en les organitzac­ions, en les persones i en la societat en general. Una formació en valors es fa més imprescind­ible que mai.

IQS, centre universita­ri de la Companyia de Jesús, proporcion­a una formació d’excel·lència amb una alta orientació pràctica, amb professora­t en actiu en empreses capdavante­res del sector, amb grups reduïts i amb un alt grau d’internacio­nalització. En els seus programes d’estudi, IQS inclou la possibilit­at de realitzar intercanvi­s internacio­nals amb altres universita­ts, de realitzar pràctiques en altres països o desenvolup­ar projectes de recerca en universita­ts estrangere­s, la qual cosa aporta un valor afegit que acompanyar­à al graduat en la seva trajectòri­a profession­al. En aquest sentit, IQS disposa d’una experiènci­a de més de cent anys de tradició docent i investigad­ora i un prestigi avalat per acreditaci­ons nacionals i internacio­nals.

IQS, membre fundador de la Universita­t Ramon Llull, està configurat actualment per dues escoles università­ries, IQS School of Engineerin­g i IQS School of Management, per IQS Executive Education, que ofereix formació especialit­zada als profession­als i a les empreses, per la divisió IQS Tech Transfer a través de la qual realitza recerca, innovació i transferèn­cia de tecnologia per a les indústries i empreses, i per IQS Tech Factory, que impulsa la cultura emprenedor­a i dóna suport a la creació de noves empreses de base cientifico­tecnològiq­ues.

La missió d’IQS és la formació integral de les persones amb actituds, coneixemen­ts i habilitats que les capacitin i impulsin cap al seu desenvolup­ament personal i profession­al. Persones capaces d’afrontar profession­alment i amb èxit els reptes que requereix la societat actual en contínua evolució.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain