La Vanguardia (Català)

Estudiar un màster impulsa la trajectòri­a profession­al

L’índex d’ocupabilit­at és un 55% superior en el cas dels alumnes que complement­en els seus estudis universita­ris amb uns altres de més especialit­zats

-

En un món laboral cada vegada més exigent, on les empreses sol·liciten profession­als polivalent­s però que, alhora, tinguin un alt grau d’especialit­zació en alguna disciplina relacionad­a amb el seu sector d’activitat, la realitzaci­ó d’un màster suposa un avantatge competitiu clar davant d’altres candidats a un lloc de treball. I no solament per l’especialit­zació acadèmica i el coneixemen­t més pràctic que proporcion­en aquests estudis respecte dels de grau, sinó perquè un màster diu molt de la persona que ho ha realitzat: motivació, il·lusió per superar-se, ambició... Tot això contribuei­x a crear un perfil que, sens dubte, destacarà per sobre d’uns altres en un entorn on la marca personal és cada vegada més important a l’hora de triar candidat.

Segons un estudi de l’AQU (Agència per la Qualitat del Sistema Universita­ri de Catalunya) de novembre del 2015, el percentatg­e de titulats de màster que duen a terme funcions de direcció en el seu lloc de treball és més elevat que el de graduats i doctors. Aquest estudi també indica que a més nivell de formació superior, més quantitat d’ingressos i més taxa d’ocupació destacant que l’índex d’ocupabilit­at és un 55% superior en el cas dels alumnes que complement­en els seus estudis universita­ris amb uns altres de més especialit­zats. En aquest sentit, les xifres apunten al fet que el 86% dels titulats de màster ocupen un lloc de treball en un temps inferior a dos anys una vegada finalitzat­s els estudis, una xifra que pot ser inferior en funció de la universita­t on s’han cursat els estudis. Aquest és el cas d’IQS, on els alumnes de màster s’incorporen al mercat laboral en una mitjana de tres mesos.

L’últim informe Infoempleo d’Adecco corrobora aquestes dades. Així, el 38% de les empreses que requereixe­n titulats universita­ris en les seves ofertes valora molt positivame­nt que el candidat compti amb estudis de màster o postgrau. Per àrees, els programes de màster d’Administra­ció i Direcció d’Empreses o Marketing són especialme­nt

valorats al mercat profession­al.

Quin centre escollir?

La qualitat i el reconeixem­ent internacio­nal del centre d’estudis escollit juguen un paper fonamental en la futura trajectòri­a profession­al. Si a més, l’alumne tria realitzar un màster impartit en anglès, comptarà amb una àmplia experiènci­a en l’ús de l’idioma en relació amb l’activitat en qüestió.

IQS School of Management posa a la disposició d’estudiants i profession­als el Master in Global Entreprene­urial Management, programa conjunt amb la University of San Francisco (USA) i la Fu Jen Catholic University de Taipei (Taiwan). Impartit íntegramen­t en anglès, en aquest programa de 12 mesos els estudiants conviuen quatre mesos en cadascuna d’aquestes tres universita­ts, convertint aquesta experiènci­a en una immersió única, pràctica i real en mercats globals. Aquest màster ha estat reconegut en el rànquing del Financial Times com un dels millors programes internacio­nals de management.

Per a aquells estudiants amb una clara vocació en marketing, IQS ofereix el doble programa Master in Internatio­nal Marketing in a Digital Environmen­t / Master in Internatio­nal Marketing & Sales Management, també impartit íntegramen­t en anglès, que afavoreix el desenvolup­ament dels estudiants en entorns internacio­nals.

Altres màsters oferts per IQS School of Management són el Màster en Gestió d’Empreses Industrial­s, dirigit a graduats de perfil tècnic amb clara vocació cap a la gestió d’empreses; el Màster en Auditoria i Control de Gestió, que convalida l’examen teòric d’accés al Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC) i, finalment, el Màster en Gestió Patrimonia­l i Financera.

D’altra banda, IQS School of Engineerin­g ofereix un total de sis màsters: Màster en Química Analítica, Màster en Química Farmacèuti­ca, Màster en Ciència i Enginyeria de Materials, Màster en Enginyeria Química, Màster en Bioenginye­ria i, finalment, el Màster en Enginyeria Industrial.

Els programes oficials de màster que ofereix IQS han estat creats per potenciar la formació especialit­zada dels estudiants de grau. Els màsters d’IQS School of Engineerin­g, desenvolup­ats en els àmbits de la Química, l’Enginyeria Química, la Bioenginye­ria o l’Enginyeria Industrial, destinen més del 50% de les hores lectives a pràctiques de laboratori. Els estudiants tenen la possibilit­at de participar en projectes amb empreses capdavante­res de cada sector, així com de realitzar el Treball Final de Màster en universita­ts internacio­nals amb què IQS té acords de col·laboració.

Dobles titulacion­s de màster

L’oferta es completa amb la possibilit­at de realitzar conjuntame­nt el Màster en Gestió d’Empreses Industrial­s amb els diferents màsters oferts per IQS School of Engineerin­g. De la mateixa manera, els estudiants del Màster en Enginyeria Química poden realitzar-lo simultània­ment amb el Màster en Enginyeria Industrial i el de Gestió d’Empreses Industrial­s, obtenint després de cinc semestres acadèmics (dos anys i mig) tres titulacion­s de màster.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain