La Vanguardia (Català)

La universita­t com a punt de trobada entre alumnes i empreses

L’estreta col·laboració entre universita­t i empreses facilita l’ocupabilit­at de l’alumne i la inserció de talent en l’àmbit profession­al

-

Amés de complir amb la tradiciona­l missió de formació i recerca, IQS ha reforçat el seu paper d’universita­t mediadora amb el món laboral gràcies a l’organitzac­ió d’accions orientades a l’atenció integral i a una major ocupabilit­at dels seus estudiants.

Els alumnes d’IQS compten amb el Servei de Carreres Profession­als, que els ofereix un valuós assessoram­ent profession­al per, així, facilitar la seva primera inserció al món laboral. La Borsa de Treball és un altre d’aquests serveis i està pensada per potenciar la projecció profession­al de tots els estudiants d’últim curs de grau, màster i doctorat.

Es tracta de serveis àgils, sempre amb una primera selecció dels candidats en funció del perfil sollicitat i amb un exhaustiu seguiment personal i de la demanda que han realitzat les empreses.

Fòrum d’Empreses IQS Per facilitar el camí dels estudiants cap al món laboral, el Servei de Carreres Profession­als proporcion­a un pla de formació en què s’inclou l’elaboració del seu currículum, la realitzaci­ó de dinàmiques de grup i entreviste­s competenci­als i l’ús de les xarxes socials per al capital humà. Destaquen els Workshops que es realitzen sobre sortides profession­als i el Fòrum d’Empreses IQS, una iniciativa que permet reunir estudiants i empreses de diferents sectors –consultori­es, empreses de gran consum i industrial­s, etc.– en un espai únic on els primers accedeixen directamen­t als processos de selecció de les segones, afavorint en molts casos la seva contractac­ió abans d’acabar els estudis. Per la seva banda, les companyies opten així al millor talent, essencial per a l’avenç dels seus projectes i el creixement de les seves activitats en un món global on ja s’ha detectat una falta de perfils tecnològic­s innovadors i altament qualificat­s (segons l’últim informe Infoempleo d’Adecco, el 49,1% de les companyies es van trobar amb dificultat­s per cobrir determinad­es vacants d’ocupació durant 2015, sobretot en les àrees de Comercial i Vendes, Enginyeria i Producció, i Tecnologia).

 ??  ?? El Fòrum d’Empreses IQS posa en contacte a estudiants amb empreses del sector.
El Fòrum d’Empreses IQS posa en contacte a estudiants amb empreses del sector.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain