La Vanguardia (Català)

Rodríguez serà el nou secretari general del PP català

- I. ELLAKURÍA

Després de diverses setmanes de negociació amb els diferents sectors del PP català i amb la direcció de Madrid, Xavier García Albiol es va decantar ahir perquè sigui el veterà diputat Santi Rodríguez la seva mà dreta en la nova etapa que emprendrà el partit a partir d’aquest cap de setmana, en què celebrarà el seu XIV congrés.

Rodríguez ocuparà el càrrec de secretari general en substituci­ó de Jordi Cornet i es convertirà, sota les ordres d’Albiol, en el director de la sala de màquines d’una formació que observa amb certs dubtes el seu futur immediat.

A més del nom de Rodríguez, actual portaveu adjunt del grup parlamenta­ri, sobre la taula de negociacio­ns hi havia el de dos dirigents amb molts suports entre els quadres i la militància popular: els exdiputats a les Corts Antonio Gallego i Daniel Serrano.

Però el suport sense fissures de la vella guàrdia del partit, que veu en Rodríguez un home de “consens” que pot garantir una renovació tranquil·la, així com el suport de la Moncloa a la seva candidatur­a, van inclinar la balança a favor seu.

Enginyer tècnic en Telecomuni­cacions, afiliat al Partit Popular el 1982, va entrar al Parlament el 2003 amb Josep Piqué. Però va ser sota el lideratge d’Alicia SánchezCam­acho quan es va convertir en un dels puntals del grup parlamenta­ri, tant pels seus bons dots oratoris com pel coneixemen­t del reglament de la Cambra. Rodríguez, perico confés, va saber, a més a més, mantenir-se al marge de les periòdique­s pugnes de poder al PP català. Ha estat una neutralita­t que l’ha ajudat en el seu salt a la secretaria general.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain