La Vanguardia (Català)

Barcelona prova de pactar el salari mínim de 1.000 euros

- Barcelona

Un estudi encarregat per l’Ajuntament de Barcelona i elaborat per Daleph estima que el salari mínim de referència a la ciutat és de 1.088,56 euros bruts, una quantitat que permetria a una persona adulta que resideix a la capital catalana satisfer les necessitat­s bàsiques i viure dignament. En l’àmbit de l’àrea metropolit­ana aquest salari de referència seria de 1.048,87 euros bruts al mes. Aquest estudi i dos més, elaborats per la Fundació Bosch i Gimpera de la Universita­t de Barcelona i el professor Eduardo Rojo de la Universita­t Autònoma de Barcelona, són la base sobre la qual l’Ajuntament ha instat les administra­cions públiques, els sindicats i les patronals a fixar un sou de referència a la ciutat que estigui una mica per sobre dels 1.000 euros mensuals. Ahir, en unes jornades sobre aquest índex referencia­l, organitzad­es per l’Ajuntament, l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona, el Consell Econòmic i Social de Barcelona i el Col·legi d’Economiste­s, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va reiterar aquesta crida al diàleg i la concertaci­ó i va reclamar una negociació col·lectiva per fer-ho possible com més aviat millor.

De moment, està prevista la creació d’un grup de treball en el marc del Consell Econòmic i Social per veure com es pot articular aquest projecte que és compartit per la majoria de les forces polítiques i que ja es va començar a treballar en l’anterior mandat municipal.

“No ens podem permetre que ningú a Barcelona guanyi menys de 1.000 euros per la seva feina, i a partir d’aquí poden

L’Ajuntament negocia la concertaci­ó d’un sou de referència per a la ciutat

ser més”, va dir el número dos de l’Ajuntament, que ha assumit personalme­nt la concreció d’aquest objectiu. Pisarello va precisar, de tota manera, que la fixació d’un salari mínim obligatori és una competènci­a estatal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain