La Vanguardia (Català)

‘El nòvio de Venus’ es despulla davant Niké

Adrián Pino protagonit­za una performanc­e al Louvre

- BARCELONA Redacció

Es diu Adrián Pino (Barcelona, 1989) i es defineix ell mateix com a performer. Ahir es va despullar al Museu del Louvre de París, davant de l’estàtua de Niké de Samotràcia, mentre adoptava el mateix posat que la famosa obra –amb els braços inclinats cap enrere com si fossin les ales– i amagava els genitals entre les cames. No va aparèixer la policia, només els mateixos treballado­rs del museu, que li van preguntar si no s’adonava que feia el ridícul, i li van fer notar que hi havia nens, segons ha explicat Pino a El Periódico de Catalunya.

No és la primera vegada que aquest artista realitza una acció similar. Ara fa tres anys, es va acostar a El naixement de Venus de Botticelli a la Galeria dels Uffizi de Florència. Es va despullar i es va posar a llançar pètals de rosa al quadre. El que no sabia és que una guia turística l’estava fotografia­nt. “Ho he fet per amor”, això va ser el que va respondre Pino als responsabl­es del museu florentí quan li van preguntar per què s’havia despullat davant del quadre de Botticelli. “Un amor per la divinitat, la feminitat, la naturalesa”, explica l’artista a la seva pàgina web. Aquell dia, la seva mare li va trucar i molt enfadada li va dir que era una vergonya per a la família. A Itàlia el van batejar com el nòvio de Venus. També al seu lloc a internet Adrián Pino dona algunes pistes de per què fa aquest tipus d’actuacions: “A través de les meves performanc­es busco subvertir els esquemes rígids i inamovible­s del sistema per combatre la monotonia i viure la realitat de manera més intensa. Ho faig per mitjà d’una expressió artística experiment­al, poètica i provocador­a, a mig camí entre el que és bonic i el que és sinistre”.

Pino no prové d’una família amb vinculacio­ns amb el món de l’art. La mare, d’origen murcià, treballava en una fàbrica de peces de cotxe i el pare, cordovès, viatjava per Europa al volant d’un camió. Ell va començar a estudiar Publicitat, però el seu interès pel videoart el va portar a deixar aquests estudis i iniciar els de Comunicaci­ó Audiovisua­l a la UPF, universita­t en la qual va descobrir el teatre.

El 2014 es va quedar nu davant ‘El naixement de Venus’ de Botticelli, als Uffizi de Florència

 ?? YOUTUBE ?? El performer Adrián Pino durant la seva actuació d’ahir davant la Victòria de Samotràcia
YOUTUBE El performer Adrián Pino durant la seva actuació d’ahir davant la Victòria de Samotràcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain