La Vanguardia (Català)

Una cuinera de bandera

Ariadna Julian renova la direcció de cuina a Monvínic

-

Coneixem l’Ariadna des de fa anys. La vam descobrir en un petit restaurant de Sabadell, a prop del mercat. Coneixíem la seva trajectòri­a a L’Esguard, Can Fabes, Cal Xim, al Taillevent de París amb Michel del Burgo i a La Belle Otéro de Canes. L’Ariadna ens va captivar: les seves receptes ens transporta­ven al record de la gran cuina francesa, la clàssica, la que fon els sabors amb mestria centenària.

Va fer una curta carrera a Sabadell. Els seus objectius a la cuina i els gustos dels seus clients no es van arribar a trobar. Després d’un període impartint classe ha trobat una gran casa per continuar creixent i fer florir la seva millor cuina.

Monvínic és un establimen­t consolidat. La seva depurada posada en escena, la impression­ant oferta de la seva universal carta de vins i l’obsessió incansable per la perfecció van avisar l’Ariadna d’un interès inesperat: Monvínic by Ariadna Julian.

La nova xef ha remogut totes les peces de la cuina i ha ajustat el servei de sala. La cuina del Monvínic 2017 és irreconeix­ible. Tot ha canviat.

En l’última visita vam poder comprovar les notes preses fa algunes setmanes. El progrés és notori i els nous plats ho demostren: la vieira en carpaccio amb caviar obre la gana amb una precisa, elegant i cítrica pinzellada de mar. El consomé d’eriçons i calamars amb el seu fumet de llamàntol frega el cel, els sabors iodats es mostren ferms sobre un vellutat fumet de fons. Les espardenye­s amb papada de porc apunten una nova complexita­t, potser aquesta vegada no tan explosiva. El pain perdu, sota múrgoles i sot l’y laisse ens remunta al millor Taillevent de Vrinat.

És una seqüència de plats il·lustres que sorgeixen de la tradició, sense complexos ni culpabilit­ats. Plats vius per assaborir lentament, mentre de les marmites de la cuina, ara més oberta que mai, emanen subtils notes de fumet.

L’Ariadna caminava buscant el fil que va perdre a prop del mercat de Sabadell. Amb la seva nova carta a Monvínic, ha trobat prou pistes per teixir una bonica part de la seva història culinària.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? La cuinera Ariadna Julian amb tot el seu equip de cuina del restaurant Monvínic
LLIBERT TEIXIDÓ La cuinera Ariadna Julian amb tot el seu equip de cuina del restaurant Monvínic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain