La Vanguardia (Català)

Sanchis diu que no serà “fanàtic” ni “hooligan” al capdavant de TV3

L’oposició treu l’hemeroteca d’insults del nou director de la cadena

- BARCELONA Redacció

Tots partits de l’oposició van retreure ahir al nou director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, els seus comentaris com a tertulià en contra d’aquests partits i a favor de Convergènc­ia Democràtic­a de Catalunya (CDC) durant anys. El periodista valencià es va sotmetre ahir al primer examen del Parlament després del seu sobtat nomenament en substituci­ó de Jaume Peral i va assegurar que, tot i que no va ser “el columnista de tots”, es proposa de ser “el director de tots”.

En la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls, Vicent Sanchis va assegurar que es proposa que “TVC no sigui la televisió dels processist­es ni de la confraria del pecat redimit ni de cap tipus d’associació paranormal, sinó que sigui la de tots els que la vulguin seva”. Tot i que el director de la cadena pública va afirmar que no pensa fer “de fanàtic ni de hooligan de ningú”, la majoria dels partits de l’oposició van fer ús de l’hemeroteca per posar-ho en dubte.

Abans, va ser Sanchis mateix qui va repassar el seu currículum per reivindica­r el seu nomenament, encara que el diputat de Ciutadans Fernando de Páramo li va recordar que s’havia descuidat el detall d’explicar que va ser el biògraf de Lluís Prenafeta, ex-mà dreta de Jordi Pujol, jutjat aquests dies pel cas Pretòria de corrupció.

Tota l’oposició, incloent-hi la CUP, va criticar amb duresa el no- menament de Sanchis. Cs va recordar que els havia dit “idiotes, irrellevan­ts o tramposos”. Jessica Albiach, de CSQP, va recordar que els va dir “bruts” i “neofalangi­stes”. Albert Botran, de la CUP, va expressar el seu rebuig perquè el considerar una ingerència del Govern que desprestig­ia la cadena pública.

Tots els partits, excepte el governamen­tal PDECat, van rebutjar la versió oficial de la CCMA per al nomenament: els presumptes motius personals de Peral per deixar el càrrec de sobte. El diputat del PSC David Pérez va declarar que la corporació havia “decidit enfortir TV3” després de les crítiques del partit del Govern a l’extensa cobertura de la cadena pública al cas Palau, en què es van revelar pagaments a CDC a canvi d’obra pública de la Generalita­t.

L’únic partit que va avalar el nomenament de Sanchis va ser el PDECat. El seu diputat Jordi Cuminal va dir que el nou director “té opinions fortes” i una “manera de ser intensa”, però el va considerar “un gran profession­al”.

 ?? ACN ?? Sanchis ahir al Parlament
ACN Sanchis ahir al Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain