La Vanguardia (Català)

Dedicat als irreductib­les

El Barça va superar un escenari molt advers en un excel·lent partit de Perpéroglu

- ALFRED BELLOSTAS

No es recorda una sensació així al Palau Blaugrana. L’any passat l’equip va fallar, però va ser al playoff de quarts de final davant el Lokomotiv Kuban que dirigia des de la banqueta Iorgos Bartzokas. Altres vegades la desil·lusió s’ha presentat a la mateixa final four. Però aquesta temporada, quatre jornades abans que s’acabi la lligueta de l’Eurolliga, el Barça s’ha inclinat. El d’ahir era el primer dels dos partits que els barcelonis­tes havien de disputar a casa. Només va faltar el mal temps per restar encara més públic a un duel totalment intranscen­dent per als blaugrana, que s’han de concentrar a partir d’ara en l’ACB. I, des d’aquesta perspectiv­a, el partit davant el MoraBanc de demà era la prioritat.

“Estarem a punt per competir en cada partit europeu la pròxima temporada”, va prometre Bartzokas als micròfons de la televisió catalana abans d’un partit que el Barça afrontava amb un pivot (Diagné) per les lesions de Faverani i Doellman i la sanció imposada a Tomic. Va ser un partit estrany contra l’Estrella Roja, amb Perpéroglu i Claver molts minuts sota els taulers.

Era un escenari molt complicat, però després de tantes setmanes tristes per fi es va veure un Barça lluitador, amb fe, lluitant pel rebot malgrat la seva inferiorit­at i gestionant amb intel·ligència el partit. En aquest panorama, va sobresorti­r Perpéroglu, amb una evolució que ha estat evident els últims matxs després de la lesió. El grec va jugar gairebé 30 minuts, va anotar 17 punts (4/8 cistelles i 3/5 triples) i va capturar 5 rebots. Amb ell van destacar també Koponen (13 p) i Claver, aquest darrer amb els seus 10 rebots. Però el millor, ja s’ha dit, va ser l’actitud, les ganes de vèncer malgrat que aquesta Eurolliga ha estat molt decebedora.

Després d’un primer temps igualat (17-18), el Barça va controlar amb una bona defensa –només 54 punts dels serbis– i un atac en què van destacar els triples (12) per davant de les cistelles (10). Alhora, l’encert en els tirs lliures va ser notable (11/12). Tot va sortir bé, i fins i tot hi va haver una notícia inesperada i positiva: el debut del letó Kurucs (19 anys), que va deixar el desplaçame­nt del filial a Burgos per incorporar-se al primer equip. Va estar 3m20s a la pista: va fallar un triple però va aconseguir una cistella. Té caràcter.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Una jugada de Perpéroglu al costat de Dangubic
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Una jugada de Perpéroglu al costat de Dangubic
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain