La Vanguardia (Català)

El Govern central nomena Núria Mas consellera del Banc d’Espanya

-

El Consell de Ministres va nomenar ahir l’economista Núria Mas Canal consellera del Banc d’Espanya. L’economista succeirà en el càrrec el també economista Guillem López Casasnovas, que ha exercit aquest mandat durant dotze anys.

Nascuda el 3 d’agost del 1973, Mas és llicenciad­a en Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls per la Universita­t Pompeu Fabra, doctora en Economia per la Universita­t de Harvard i màster en Economia per les universita­ts Pompeu Fabra i Harvard.

Després de treballar diversos anys als Estats Units, va ser associada al departamen­t de renda fixa de Lehman Brothers a Londres i el 2014 va ser nomenada membre del Consell Assessor per la Sostenibil­itat i el Progrés del Sistema Sanitari.

Des del 2003 és professora al departamen­t d’Economia de l’Iese, l’escola de negocis vinculada a la Universita­t de Navarra. Mas dirigeix aquest departamen­t des del 2016. A més, és titular de la càtedra Jaime Grego de Gestió Sanitària i directora acadèmica de la trobada anual que celebra el sector a l’Iese.

Abans d’incorporar-se a l’escola de negocis, i durant els seus estudis de doctorat, Núria Mas va ser investigad­ora del National Bureau of Economic Research a Boston. És autora de nombroses treballs publicades en revistes acadèmique­s de referència com el Journal of Health Economics, The Review of Industrial Organizati­on, Food Policy o Internatio­nal Journal of Healthcare Finance and Economics.

La seva activitat docent se centra en la macroecono­mia i en l’economia de la salut en els programes MBA i Executive MBA, així com en altres programes de formació per a directius. Segons l’Iese, l’economista assumeix aquesta responsabi­litat amb el compromís d’“esforçar-se a contribuir a promoure un sistema financer i una economia forts i estables”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain