La Vanguardia (Català)

Eurecat obre un laboratori amb B. Braun

Les màquines valen mig milió d’euros i serveixen per tractar plàstics

- BLANCA GISPERT

El centre tecnològic Eurecat va inaugurar ahir un laboratori amb la col·laboració de l’empresa alemanya B.Braun, que ha cedit a Eurecat nou màquines valorades en mig milió d’euros.

Xavier Torra, president de l’organitzac­ió, explica que el nou laboratori –ubicat al centre que ja té Eurecat a Cerdanyola del Vallès– servirà per desenvolup­ar nous materials termoplàst­ics en l’àmbit sanitari (camp en el qual B. Braun és especialis­ta) i, també, per explorar tractament­s del plàstic en el sector de la impressió 3D.

Torra apunta que B. Braun seguirà utilitzant la maquinària com feia abans i que Eurecat podrà aprofitar-la per “formar treballado­rs i investigar noves aplicacion­s”. La cessió de la maquinària, que s’ha fet a llarg termini, és fruit d’anys de col·laboracion­s entre Eurecat i B.Braun per projectes puntuals.

Pau Turón, de B. Braun, destaca que “l’aliança permet avançar en el desenvolup­ament de materials i formar noves generacion­s de tècnics especialit­zats”.

La inauguraci­ó del laboratori (que donarà feina a 4 persones) va comptar amb la presència del conseller Jordi Baiget, que va destacar el paper de les empreses com a impulsores dels orígens d’Eurecat i la importànci­a de fer recerca i innovació “d’acord amb les necessitat­s de l’empresa”. El conseller va remarcar que “els centres tecnològic­s, les universita­ts i els centres de recerca han de col·laborar més amb les empreses i les empreses han d’acostar-se més als centres tecnològic­s”.

La planta de Cerdanyola del Vallès d’Eurecat dona feina a més de 150 persones i compta amb diverses spinoff i laboratori­s que es dediquen al tractament de metalls i plàstics.

 ?? EURECAT ?? El laboratori és a Cerdanyola del Vallès
EURECAT El laboratori és a Cerdanyola del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain