La Vanguardia (Català)

La coreana Sempio, a la conquesta europea des de Barcelona

- Barcelona

Sempio és l’empresa coreana més gran que produeix i comerciali­tza salsa de soja, un condiment bàsic que forma part del 95% de les receptes coreanes (un equivalent a l’oli d’oliva mediterran­i). Sempio és una empresa familiar que factura al voltant de 220 milions de dòlars i ocupa més de 700 persones. Es va expansiona­r pel món seguint les comunitats d’emigrants coreans i té filials als EUA i Xangai.

El seu producte estrella, la salsa Jang, és un potenciado­r del sabor, vegetal i natural, i la companyia va

decidir explorar les seves possibilit­ats amb la cuina occidental: va començar per Espanya buscant la complicita­t de l’alta gastronomi­a i el coneixemen­t de la Fundació Alícia per investigar com integrar la salsa de soja en les receptes europees. Continuant aquesta col·laboració, Sempio es va establir a Barcelona el 2013 i des d’aquí s’ha propo-

sat ara abordar el seu creixement al mercat europeu, explica la seva responsabl­e, Isabel Conde.

El 2016 va vendre 117.00 euros a Espanya, i una mica a França i Bèlgica. “Fins ara estem centrats en els profession­als de la gastronomi­a, però el següent pas és anar a la restauraci­ó organitzad­a i als supermerca­ts, on el producte té molt de potencial”.

 ?? SEMPIO ??
SEMPIO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain