La Vanguardia (Català)

Devin Booker

- ALFRED BELLOSTAS

BASQUETBOL­ISTA PHOENIX SUNS

Devin Booker (20) va sorprendre quan va anotar 70 punts i es va convertir en el sisè jugador de la història de l’NBA a assolir aquesta xifra. Es va unir a Wilt Chamberlai­n, Kobe Bryant, David Thompson, David Robinson i Elgin Baylor.

L’NBA, sempre amant de l’espectacle, va oferir-ne una bona dosi en el partit que va enfrontar els Celtics contra els Suns a Boston. Va ser un enfrontame­nt amb molts punts (130-120), però l’indiscutib­le protagonis­me va ser per a Devin Booker, que es va convertir en el sisè jugador que arriba o supera els 70 punts en un partit després de Wilt Chamberlai­n (100, el 1962, és el seu rècord, però el va fer sis vegades), Kobe Bryant (81, el 2006), David Thompson (73, 1978), Elgin Baylor (71, el 1960) i David Robinson (71, el 1994). Això sí, cap no ho havia fet amb 20 anys. “Recordaré aquest dia tota la meva vida”, va comentar Booker, que és el jugador en actiu amb més punts en un sol matx, per davant de Carmelo Anthony (62) i LeBron James (61). “No ho hauria pogut fer sense els meus companys”, va afegir. Es referia sobretot a Jared Dudley, que li va fer fins a deu assistènci­es perquè aconseguís la gesta.

Aquest fet també va provocar una polèmica tot i que molts dels espectador­s del TD Garden també s’havien entusiasma­t amb el que passava a la pista quan la victòria de Boston estava assegurada. Isaiah Thomas (34 punts) va ser un dels que va mostrar la seva estranyesa pel fet que tot el joc estigués dirigit cap a Booker. “Va fer un partit increïble, però no havia vist mai res semblant, demanant temps morts molt seguits i fent moltes faltes. Nosaltres estem preocupats pels playoffs –va sumar la victòria número 47 de la temporada, les mateixes que Cleveland–, i ells, per la loteria”, va dir Thomas, mentre que Jae Crowder, molt irònic, va afegir: “No havia vist mai tanta gent contenta per una derrota”. Earl Watson, entrenador de Phoenix, va replicar que “això és bàsquet, no arribo als pavellons només pensant a caure bé. Es tracta que els nostres nois siguin grans. Algú té un problema amb això?”.

L’escorta hauria pogut afegir més punts al seu balanç definitiu, però va fallar dos llançament­s als segons finals. Dels 70 punts, 51 van arribar després del descans, i 28, en un quart final esplèndid camí de la proesa, que va obtenir amb aquests percentatg­es: 21/40 llançament­s (inclosos 4/11 triples) i 24/26 tirs lliures, 8 rebots i 6 assistènci­es. El rècord de la temporada estava en possessió de Klay Thompson (Golden State) amb 60 punts davant Indiana.

“És molt difícil que passi això contra un equip amb tant de nivell defensiu com Boston. És complicat explicar com ha passat”, va concloure Booker, que aquesta temporada tenia una mitjana de 20,9 punts per partit. Ningú no havia anotat tant contra Boston. Elgin Baylor, amb els Minneapoli­s Lakers, havia fet 64 punts l’any 1959.

D’altra banda, Joakim Noah, dels New York Knicks, va ser suspès durant 20 partits per haver violat la política antidopatg­e. El pivot, de 32 anys, ha consumit un producte que “proporcion­a molts beneficis musculars i terapèutic­s sense els efectes secundaris de la testostero­na”. Deu els complirà aquesta temporada, i la resta, a la pròxima.

 ??  ??
 ?? ELISE AMENDOLA / AP ?? Booker celebra una cistella davant l’entusiasme del públic
ELISE AMENDOLA / AP Booker celebra una cistella davant l’entusiasme del públic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain