La Vanguardia (Català)

Un centenar de militants i dirigents del PSC acompanyar­an Díaz

- RAÚL MONTILLA

Un autocar amb militants del PSC va sortir ahir a primera hora de Sant Boi amb destinació a Madrid per acompanyar Susana Díaz i fer-li costat. Formen part de la comitiva catalana que avui serà present a Ifema, en la presentaci­ó oficial de la candidatur­a de la presidenta de la Junta d’Andalusia, i que es calcula que, en total, aplegarà prop d’un centenar de persones. Són militants de base, però també dirigents com l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca; el de Constantí, Óscar Sánchez, o el de Gimenells, Dante Pérez.

Qui sí que parlarà en l’acte serà l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. El polític, un històric dirigent del partit que s’emmarca dins el sector chaconista –de fet, és un dels impulsors del sector–, no va veure mai bé l’enfrontame­nt amb Ferraz i la desobedièn­cia amb el que es va pactar al comitè federal –l’abstenció en la investidur­a de Mariano Rajoy–. La presidenta de la Junta també té, entre els seus suports, el de l’exministra de Defensa, Carme Chacón –totes dues són bones amigues–; així com el de l’exsecretar­i d’organitzac­ió del PSC José Zaragoza. També té el suport de veterans regidors catalans, com el de l’exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho i part del seu antic equip. O el dels principals responsabl­es de l’agrupació socialista del Prat.

La comitiva catalana que avui serà presenti a Madrid –els que hi han anat amb autocar ho han fet pagant prèviament 85 euros, preu que inclou l’hotel per una nit; els que ho han fet amb AVE s’han pagat el viatge de la seva pròpia butxaca– no dibuixa un únic perfil del PSC: els suports de Díaz no es poden subscriure a un únic sector del PSC, tot i que el Baix Llobregat, això sí, és el centre

La líder andalusa visitarà Barcelona el 6 d’abril i celebrarà un míting el dia 26

logístic i intel·lectual de la candidatur­a de l’andalusa a Catalunya.

També és significat­iu el suport que li brinda l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, que del 2005 al 2011 va ser el president del consell rector de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables. Llorca, tot i que de la federació del Baix Llobregat, és un vers lliure. “Susana Díaz representa experiènci­a i innovació. Cal tenir en compte la gent que li donem suport i som molt diversa”, apunta l’alcalde, que considera que amb Díaz el PSOE pot recuperar la força d’altres temps, la seva agenda social. També superar les tensions internes. Llorca argumenta que la imatge que s’ha donat d’ella a Catalunya no és real. “la Susana escolta. Et pregunta. Et té en compte”, afegeix.

Segons fonts de l’entorn de Díaz, la presidenta de la Junta tornarà la visita als seus afins catalans el 6 d’abril. En aquesta data té previst celebrar una trobada privada a la seu del PSC, mentre es prepara un míting de més format per al 26 d’abril. Amb la visita a Nicaragua, Díaz iniciarà oficialmen­t la seva campanya a Catalunya al lloc on ho va fer Patxi López, tot i que en el cas de l’andalusa es tracta també d’un gest: simbolitza­r el final dels desacords amb el PSC.

Finalment, una dada: el grup de WhatsApp “Catalunya amb Susana” ja s’acosta als 2.000 usuaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain