La Vanguardia (Català)

Lollobrigi­da perd el plet contra Rigau

La justícia italiana absol l’empresari del delicte d’estafa

- Efe

El Tribunal de Roma ha absolt el català Javier Rigau dels delictes d’estafa i falsedat documental de què l’acusava la seva exparella, l’actriu italiana Gina Lollobrigi­da, pel matrimoni per poders que van contreure el 2010. Amb aquesta decisió en primera instància la jutgessa Paola Roja, de la VIII Secció Penal del tribunal romà, ha desestimat la petició de la Fiscalia, que reclamava per a l’espanyol la pena de vuit mesos de presó pels càrrecs esmentats.

L’advocat de Lollobrigi­da, Fabrizio Siggia, ha assegurat que recorreran contra la sentència, no sense haver llegit les motivacion­s, que seran publicades en el termini de 90 dies. Siggia ha recordat que el matrimoni que Rigau i Lollobrigi­da van contreure per poders no existeix des del punt de vista civil, ja que mai no va arribar a registrar-se formalment perquè la diva va interposar una denúncia per impedir-ho. Tot i això, ha apuntat que sí que té efecte des del punt de vista canònic, ja que, encara que fos per poders, es va celebrar per l’Església. Lollobrigi­da ja ha demanat la nul·litat eclesiàsti­ca al tribunal vaticà de la Rota Romana, segons el lletrat. Al juliol la italiana farà 90 anys.

Gina Lollobrigi­da i l’empresari català Javier Rigau van mantenir una relació sentimenta­l entre els anys 2006 i el 2007 i l’octubre del 2006 la intèrpret va anunciar que es casaven, encara que posteriorm­ent va decidir suspendre l’enllaç amb Rigau, 34 anys més jove que ella.

Finalment van contreure matrimoni el 29 de novembre del 2010 a l’església de Sant Vicenç del barri barceloní de Sarrià, però en la cerimònia no hi va participar l’actriu, sinó que es va celebrar mitjançant un poder especial que ella va firmar davant de notari.

Lollobrigi­da, un temps després, va denunciar Rigau a la justícia espanyola i italiana acusant-lo dels delictes d’estafa i falsedat documental, i va al·legar que va firmar el poder especial esmentat suposadame­nt sense saber que amb això acceptava contreure matrimoni amb ell. El procés s’ha centrat, a més, en un document notarial datat l’abril del 2012 que l’actriu afirma haver firmat creient que era per a altres motius, però que suposadame­nt servia per ratificar el matrimoni canònic del 2010 amb efectes civils a Itàlia.

El setembre del 2015 la justícia espanyola va arxivar definitiva­ment la causa oberta després de la denúncia de l’actriu.

 ??  ?? Fa set anys. La diva i l’empresari català, 34 anys més jove que ella, es van casar per poders el 2010
Fa set anys. La diva i l’empresari català, 34 anys més jove que ella, es van casar per poders el 2010

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain