La Vanguardia (Català)

El nou Miniestadi es dirà Johan Cruyff

El Barcelona s’impregna del llegat de Johan Cruyff en record del mític holandès

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Des d’ahir el museu del FC Barcelona exposa una de les tres Pilotes d’Or de Johan Cruyff, la que va conquerir amb el Barcelona el 1974, juntament amb una de les poques samarretes de partits que va conservar l’holandès volador. Els objectes, donats per la família, formaran part de l’espai monogràfic que el museu del Camp Nou dedicarà a la figura i el llegat de l’exjugador i exentrenad­or. Un any després de la seva defunció, el Barça ha decidit homenatjar Cruyff impregnant amb el seu record alguns dels espais més significat­ius de l’entitat. El camp del filial, que es construeix al recinte de la ciutat esportiva i substituir­à l’actual Miniestadi, rebrà la denominaci­ó d’estadi Johan Cruyff. Al recinte del futur Camp Nou s’hi instal·larà una estàtua commemorat­iva del pare del dream team i el club sol·licines

tarà a l’Ajuntament la concessió d’un carrer a Cruyff. Segons el vicepresid­ent, Jordi Cardoner, el desig del Barça és el canvi de nom de l’avinguda Arístides Maillol, on l’entitat té la seu social, un dels òrgans vitals.

“Amb tu vam aprendre a somiar. Gràcies, Johan!”. Aquest lema va presidir la presentaci­ó de les accions que, producte de l’acord entre els representa­nts de l’entitat blaugrana i de la família, es duran a terme per perpetuar la memòria de Cruyff. “L’home que va canviar la història d’aquest club i va fixar les bases del futbol modern”, va definir Josep Maria Bartomeu. “Va trencar esquemes i ens va convèncer que el món és dels bons jugadors. Ens va fer aixecar el cap i ens va convèncer a tots que res no és impossible”, va afegir el president.

La directiva blaugrana ha treballat fort en l’objectiu de perpetuar la seva associació amb el geni del futbol modern, que va jugar al Camp Nou entre 1973 i 1978 i va dirigir la banqueta de 1988 a 1996. A més d’un geni renovador, Cruyff és un fenomen de masses. Més de 60.000 perso- van desfilar per tributar-li l’adeu al memorial instal·lat al Camp Nou uns dies després de la seva mort. L’experiènci­a va resultar altament satisfactò­ria tant per al club com per a la família, que han negociat fins a detallar els compromiso­s comunicats ahir. “Com a família estem molt contents amb aquest acord perquè no només és una cosa, sinó una sèrie de coses que fan un acord durador, afectuós, pel qual el meu pare sempre serà molt present en el club, que estimava moltíssim”, va expressar Jordi Cruyff, emocionat després de veure un vídeo d’agraïment que resumeix el llegat del seu pare: “Ens vas convertir en un equip guanyador. Ens vas ensenyar un estil únic: el futbol total. Vas inventar una nova filosofia: l’estil Barça. Vas fer créixer la Masia. Vas ser l’ànima del dream team. Amb tu vam creure en la màgia. Amb tu vam aprendre a somiar”.

Jordi Cruyff va transmetre la impressió que la reconcilia­ció de Cruyff amb el Barça, superat el desacord amb la directiva de Sandro Rosell, és completa. “Avui s’ha afrontat el que és Johan Cruyff amb el Barcelona”, va sentenciar, abans de cedir al museu, “on mereixen ser”, una samarreta de cotó amb el dorsal 9 –“Hi ha molt poques coses, el meu pare no era un home de guardar-ne gaires”– i la tercera Pilota d’Or del geni holandès.

Les parts coincideix­en en el fet que les negociacio­ns han estat llargues, s’han desenvolup­at amb discreció, han requerit paciència i han estat marcades, també, pel factor emotiu. El Barcelona té dedicatòri­es a diferents protagonis­tes de la seva història. Des de Joan Gamper, que dona nom a la ciutat esportiva, fins a Oriol Tort, que denomina la Masia; passant per Tito Vilanova, el camp d’entrenamen­t del primer equip, o el museu dedicat a Josep Lluís Núñez. Cruyff tindrà el futur Miniestadi. “És el primer pas de formació fins a arribar a dalt de tot; el meu pare estaria molt content per aquest acord”, assegura Jordi Cruyff. “Com a fill, només puc sentir-me orgullós del que va deixar”. Un llegat etern i omnipresen­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain