La Vanguardia (Català)

El PP veu condemnada al fracàs la moció de Múrcia i demana calma a Cs

-

El coordinado­r general del PP, Fernando Martínez-Maillo, va assegurar ahir que la moció de censura dels socialiste­s a Múrcia està “condemnada al fracàs” i va demanar calma a Ciutadans i que esperin una decisió judicial sobre el president murcià, Pedro Antonio Sánchez, investigat en el cas Auditori. Martínez-Maillo va desqualifi­car la moció presentada pel PSOE contra Sánchez, ja que per tirar endavant necessita el suport simultani de Podem i Cs. El dirigent popular va avisar que les mocions de censura “divideixen” i “estan condemnade­s al fracàs quan no tens prou vots perquè tirin endavant ”.

La censura es va plantejar divendres, quan faltaven tres dies perquè expirés el termini donat per Cs a Sánchez per no haver dimitit pel cas Auditori, en el qual està investigat pels presumptes delictes de prevaricac­ió, malversaci­ó, frau i falsedat en la construcci­ó de l’auditori de Puerto Lumbreras, quan era l’alcalde de la localitat.

La petició de “respecte als temps judicials” formulada pel PP va ser resposta des de Ciutadans per Inés Arrimadas, que va recordar als populars que tenen fins demà per postular un candidat “net i sense sospites” o el seu partit impulsarà una moció de censura per donar veu als murcians a les urnes. Això sí, Arrimadas va dir que esperava que els socialiste­s “no intentin aprofitar-se de les imputacion­s de corrupció del PP per guanyar cadires i evitar unes eleccions”. D’altra banda, un dels advocats que exerceix l’acusació particular en el cas Auditori ha recusat l’instructor de la causa per pèrdua d’imparciali­tat després que es publiquess­in unes fotos que mostraven el jutge, Julián Pérez-Templado, a la terrassa d’un bar amb un dirigent del PP regional.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain