La Vanguardia (Català)

Barcelona, parc temàtic

-

Barcelona s’està convertint en una ciutat inhabitabl­e per als barcelonin­s. La nostra ciutat és un parc temàtic amb atraccions a cada cantonada. Tot pel turisme. Aquest turisme que ara dona i demà prendrà. Durant molts anys hem venerat el turisme. Comerços, hotels, i tot el sector serveis han esperat que aquesta allau de visitants els solucionés la temporada. Però, les masses piquen, i aquest fenomen està a punt de morir d’èxit.

A mi m’agrada passejar per la meva ciutat i sobretot veure la seva gent, amb la seva autenticit­at. Gaudir del contrast entre barris, la singularit­at esplèndida que s’ha cristal·litzat durant dècades. Els mercats amb les parades on compren els veïns de sempre. Cap a on anem? Una ciutat anodina i sense caràcter, on aviat no podrem distingir el barri del Raval d’una illa de l’Eixample. Les mateixes botigues, els mateixos reclams, i sobretot la mateixa gent, amb els mateixos vestits... i una càmera penjada al coll. On és la padrina, l’avi amb el bastó, el nen amb els genolls pelats de jugar per terra?

Volem recuperar la nostra ciutat perquè és casa nostra i així la volem sentir. Una casa bonica i majestuosa però també lletja i decadent. Perquè a casa nostra hi cap tothom, també els turistes.

ALEJANDRO CARRO

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain