La Vanguardia (Català)

Anna Palencia

MESTRA

- Barcelona

Les joves mestres Anna Palencia i Carlota Hernández, impulsores del blog 2 profes en apuros, han editat una agenda per a docents mitjançant micromecen­atge. Una part dels ingressos es destinaran a l’oenagé Ajuda en Acció.

Les mestres Carlota Hernández i Anna Palencia es van llançar l’any passat i ara han doblat l’aposta. Aquestes dues professore­s de Barcelona, que impulsen amb la il·lustradora Ana Martínez el blog 2 profes en apuros, acaben de tancar amb èxit una campanya de micromecen­atge per finançar la segona edició de l’agenda solidària, especialme­nt destinada als docents, per al pròxim curs 2017-2018.

Quan faltaven a penes unes hores per tancar la campanya de microfinan­çament, Carlota Hernández i Anna Palencia havien reunit ahir més d’11.000 dels 7.500 euros que s’havien fixat com a objectiu per produir 1.500 agenda en una versió millorada, amb llistes de tutories, full d’avaluacion­s i de reunions i plantilles d’horaris... “Vam modificar, vam afegir o vam treure coses per millorarla, en funció dels comentaris o els suggerimen­ts dels usuaris”, apunta Anna Palencia. A més, en aquesta ocasió han decidit donar el 10% de la recaptació de l’agenda al programa Aquí també, impulsat per Ajuda en Acció i que es basa en el suport a la infantesa en risc d’exclusió social a Espanya.

Així mateix, la nova agenda incorpora enllaços amb materials descarrega­bles des de la xarxa del programa EducAcción d’Ajuda en Acció per treballar l’educació en valors a l’aula. “El projecte Aquí també es divideix en quatre línies d’acció: la igualtat d’oportunita­ts, les condicions de vida saludables, la innovació educativa i la inserció social i familiar. Ofereix, per exemple, beques menjador, ajuts per a material escolar o tallers de formació per als pares de nens en risc d’exclusió social a Espanya,” explica María Díez, part de l’equip de màrqueting d’Ajuda en Acció.

Les dues mestres remarquen que, a l’hora d’escollir una oenagé, sempre intenten elegir-ne alguna que treballi amb l’ensenyamen­t. “Volem destinar una part dels beneficis a un programa concret en educació, perquè creiem que és un motor de canvi per a la societat”, apunta Carlota Hernández. Mentre que la responsabl­e d’Ajuda en Acció destaca la seva satisfacci­ó perquè aquesta iniciativa els permet oferir materials als docents. “Encaixem molt bé. Estem encantats, treballant mà a mà, perquè creiem que és important que l’agenda tingui contingut d’educació en valors, perquè els professors els puguin treballar amb els alumnes, i no sigui només una agenda solidària”, assenyala Díez.

Carlota Hernández i Anna Palencia expliquen que tot va començar fa un parell d’anys “quan vam fer una agenda per a nosaltres amb PowerPoint”. Havien creat el seu blog feia cinc mesos, i van decidir compartir l’agenda, perquè qui la volgués se la descarregu­és a internet. “El primer dia va rebre més de 7.000 descàrregu­es”, explica Hernández. Va ser aleshores quan es van llançar a editar una agenda en paper per al següent curs escolar, disponible en sis idiomes (castellà, català, asturià, gallec, eusquera i anglès), amb tot el que li cal a un professor.

El llistó per a 2 profes en apuros ja era alt. De la primera edició es van vendre més de 1.000 unitats i la quantitat recaptada va doblar pràcticame­nt la xifra que sol·licitaven, també mitjançant micromecen­atge. Llavors van destinar 2.000 euros a l’oenagé Save The Children. 2 profes en apuros té més de 34.000 m’agrada a Facebook i rep unes 60.000 visites al mes al seu blog, on comparteix­en el dia a dia des de l’aula i “les ganes de dur a terme la nostra professió des d’una mirada respectuos­a cap als nens, acompanyan­t-los emocionalm­ent i respectant els seus processos de desenvolup­ament”.

 ??  ??
 ?? NEUS MASCARÓS ?? Anna Palencia i Carlota Hernández, amb la segona edició de l’agenda solidària
NEUS MASCARÓS Anna Palencia i Carlota Hernández, amb la segona edició de l’agenda solidària

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain