La Vanguardia (Català)

Mir relleva Salom i Lorenzo

-

El mallorquí Joan Mir, el deixeble més avantatjat de l’escola Lorenzo Competició de Palma, en què es va iniciar amb 10 anys sota la tutela de Chicho Lorenzo, prenia el relleu de la victòria a Qatar dels seus dos paisans referents: del malaurat Luis Salom, l’últim espanyol que havia guanyat a Lusail en Moto3 (2013), i de Jorge Lorenzo, un any després del triomf del 99 al desert. Mir, de 19 anys, es va imposar en una cursa nerviosa i amb múltiples alternance­s, molt de Moto3, liderada la majoria de les voltes pels pilots espanyols, els Mir, Jorge Martín des de la pole, Fran Guevara i Aron Canet, davant l’armada italiana. Mir va prendre el comandamen­t en la segona volta, el va cedir a Martín, el va recuperar en la 6a, va pugnar també amb Oettl, Fenati, McPhee i fins a nou pilots al grup capdavante­r, i va acabar sent el més fort en la volta final, davant de McPhee i Martín. “Ha estat una cursa impression­ant, molt estratègic­a, amb uns rivals molt forts; és la segona victòria de la meva vida, és al·lucinant”, deia el balear, millor rookie del 2016 (5è, un triomf –Àustria– i tres podis), que presenta candidatur­a en una classe menor sense rei (ja que Brad Binder va pujar de categoria). En Moto2 va guanyar l’italobrasi­ler Franco Morbidelli, primera victòria mundialist­a (després de 54 GP), amb Àlex Márquez 5è.