La Vanguardia (Català)

Naus de confiança

Cubic 33 Group creix per sobre del 25% gràcies a una singular aposta internacio­nal

- ÓSCAR MUÑOZ Barcelona

En la seva curta vida –es va fundar el 2005– Cubic 33 ha construït un grup constructo­r singular armat partint de la confiança que uneix el seu fundador i CEO, Nicolas Foubard, amb profession­als que han treballat en l’obertura de nous mercats i que s’han convertit en socis de les filials que ha anat obrint a França, Mèxic, el Perú i Colòmbia. La firma, especialit­zada en el disseny, enginyeria i edificació d’immobles industrial­s, especialme­nt d’activitats logístique­s, naus de fred i de producció, va tancar el 2016 amb una facturació de 29 milions d’euros, un 26% més que el 2015. L’objectiu és situar-se el 2017 entre 35 i 42 milions, cosa que suposaria increments que poden superar el 40%. Fins al moment ha executat obres que sumen més de mig milió de metres quadrats.

En els seus inicis, Cubic 33, que té seu a Castelldef­els, va començar a créixer gràcies a un client de renom, Porcelanos­a, per a qui construïa edificis dins i fora d’Espanya. Però amb el temps va anar diversific­ant els encàrrecs i avui la firma valenciana de paviments, amb qui continua treballant –li acaba de fer una botiga a Lió–, no arriba al 10% del seu negoci. “No podíem quedar-nos només amb ells: hauria estat molt arriscat”, explica Foubard.

Després d’obrir filial a França –el país del fundador–, va ser també Porcelanos­a la que va facilitar l’entrada a Amèrica Llatina. “Ens van plantejar una obra gran a Mèxic i vam decidir acompanyar­los”, recorda el responsabl­e de la constructo­ra. Després van arribar més encàrrecs d’altres empreses i en altres països del continent. “I nous socis amb qui treballar”, subratlla. L’Equador podria ser el següent. El 85% dels ingressos i el 38% dels beneficis procedeixe­n de fora d’Espanya.

Confiança. Aquesta és una de les claus de Cubic 33 Group, per al seu personal i també per als qui els encarregue­n projectes. “Acompanyem els nostres clients –explica Foubard–, ens convertim en els seus socis estratègic­s, construïm amb ells relacions de confiança”. El compliment rigorós dels acords i terminis de lliurament –“cosa que no és habitual al sector”, lamenta– és un dels elements que més es cuiden.

El creixement de Cubic 33 es fa amb recursos propis però de manera descentral­itzada. “Les empreses que anem obrint als diferents països funcionen amb autonomia i des de la central actuem com a facilitado­rs, compartint coneixemen­t, informació tècnica, proveïdors i donant suport financer”, explica Foubard. La plantilla, d’unes 40 persones, està formada, sobretot, per enginyers i arquitecte­s.

L’obra més gran de Cubic 33 és una nau de 45.000 m2 per a la firma d’envasos Vidrioform­as a Mèxic. Entre els seus clients hi ha Gazeley, Maguitel, DHL, Carrefour, Mango, Amazon. Airbus, Novocer, Agro Merchants, B. Braun o Stef.

La constructo­ra catalana d’edificis industrial­s és a França, Mèxic, el Perú i Colòmbia

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Nicolas Foubard, fundador i CEO de Cubic 33 Group
XAVIER GÓMEZ Nicolas Foubard, fundador i CEO de Cubic 33 Group

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain